En Sıcak Konular

Mehmet Öz siyasete mi soyunuyor?

22 Eylül 2009 18:19 tsi
ABD'de yaşayan ve dünya çapında üne sahip olan Türk kalp cerrahı Mehmet Öz'ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz, oğlunun günün birinde politikaya gireceğine inandığını söyledi.

ABD'de kalp cerrahlarının sayısının azaldığını, oğlunun zaman zaman asistan olarak yetiştirmek için dahi öğrenci bulamamaktan şikayet ettiğini dile getiren Mustafa Öz, "ABD'de politikaya atılma sebeplerinden birisi de bu olacak." dedi.

Bayram tatilini hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu gibi AK Parti'nin aktif isimleriyle birlikte Antalya'nın Alanya ilçesinde geçiren Mustafa Öz, Cemil Çiçek'in torunu ve geliniyle birlikte aynı araçla geldiği Antalya Havalimanı'nda İstanbul'a hareketinden önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Oğlu Mehmet Öz ile aralarında bazen siyasete girmesiyle ilgili konuşmalar geçtiğini, ancak bununla ilgili henüz bir tarih veremeyeceğini dile getiren baba Öz, medyada yer alan haberlerle ilgili olarak, "Ben Mehmet'in fikrinin yavaş yavaş o istikamete gitmekte olduğunu söyledim." açıklamasında bulundu.

Oğlunun isminin New York ya da New Jersey valilikleri için geçmesiyle ilgili olarak, ABD'de politika yapma yollarının bununla kısıtlı olmadığını, belediye başkanlığı ya da senatörlüğün de düşünülebileceğini kaydeden baba Öz şöyle devam etti: "Politikaya girme düşüncesi var ama ne kadar yukarıya gidip muvaffak olacak onu zaman gösterir. Ancak herkesin gönlünde en yukarıya çıkmak vardır. Bir zamanlar Obama da belki o yollardan geçti. Günün birinde cumhurbaşkanlığına bile gidebilir Mehmet. Çünkü ABD'de doğdu. Belki günün birinde oraya doğru gider. Dürüst çocuk, içinde şeytanı yok. Her konuşan onu seviyor. Her hangi bir meslek sahibi olmak isterse kalp cerrahlığında olduğu gibi politikada da o noktaya gelir. Ancak daha bunun gününü tayin etmedik."

Politikaya sıcak bakan oğlunun günün birinde siyasete atılacağına inandığını ifade eden Mustafa Öz, "Atılma sebeplerinden birisi de şu. Dünyada kalp cerrahı sayısı azalıyor. İnsanlar kendisine dikkat ediyor. Kalp ameliyatları yüzde 100 azalıyor. Dolayısıyla Mehmet, 'bugünlerde asistanlığa yetiştirmek için talebe bile bulamıyoruz' diyor. Onun için 'ben niye durayım, günün birinde bu daha da azalacak' diyor." şeklinde konuştu.

Mehmet Öz'ün siyasette kalp cerrahlığından daha başarılı olacağına inancını dile getiren Mustafa Öz, oğlunun Cumhuriyetçi Parti saflarında politika yapmayı düşündüğünü de söyledi. Bugüne kadar oğluna doktor olması için bile telkinde bulunmadığına değinen baba Öz, "Ben ona doktor olmasını bile tavsiye etmedim. Ben de kalp cerrahıydım ve her hastaneye gidişimde benimle beraber gelirdi. Bazen ameliyatlara da sokardım onu. Ancak hiçbir zaman doktor, kalp cerrahı olmasını söylemedim. Politika mevzuunda da söylemem. Şahsen politikaya girmesini arzu etmem. Ancak girecekse ABD'de girmesi daha iyi. Türkiye'de siyaset yapmasını kesinlikle istemem." diye konuştu.

Mustafa Öz, oğlunun ABD'de tanınan ve sevilen bir isim olduğunu, kurduğu televizyon kanalına Sony ve Rupert Murdock'un ortak olduğunu belirtti. Öz, oğlunun yaptığı tlevizyon programının yakın arkadaşı Oprah Winfrey'in de desteğiyle reyting sıralamasında yukarılara doğru tırmandığı bilgisini verdi.

cihan



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,852 µs