En Sıcak Konular

Fransa 'sorunlu' kampı temizledi

22 Eylül 2009 14:59 tsi
Fransız hükümeti çoğu Afgan yüzlerce kaçak göçmenin hayat mücadelesi verdiği Calais yakınındaki ormanlık alana baskın düzenledi. Yüzlerce göçmen ve polisi protesto eden gösterici gözaltına alındı. Günlerdir "Orman bizim evimiz. Lütfen onu yok etmeyin. Eğ

Fransa'da polis, ülkenin kuzeyindeki liman kenti Calais'nin yakınında ormanlık alanda kurulan kaçak göçmen kampını baskın düzenleyerek kapattı.






Polis, bu 'kampı sabahın erken saatlerinde kuşatarak, 278 kaçak göçmeni gözaltına aldı.Calais kentindeki bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ise kamp alanına giderek polisi protesto etti.
Polisin, kendilerine karşı koyan 5 göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi. Sivil toplum örgütleri, kampta yaklaşık bin göçmenin yaşadığını, kampın kapatılacağı haberleri üzerine kaçakların çoğunun kampı terk ettiğini belirtiyor.

Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakan Eric Besson, Fransız radyosuna verdiği demeçte, ''bu kaçak göçmen kampının insan tacirlerinin üssü olduğunu'' ve  ''hukuk devleti ilkelerini tesis etmek için kapattığını'' söyledi.

Besson, aynı bölgede bulunan ve çoğu kuzey Iraklı kaçak göçmenlerin kaldığı küçük kampların da önümüzdeki günlerde kapatılacağını söyledi.

Çoğu Afganistan'dan gelen kaçak göçmenlerin, Fransa üzerinden İngiltere'ye geçme çabaları ve girişimleri çoğu zaman Paris ile Londra arasındaki ilişkilerde sorun yaratıyordu.
Göçmen sorununun kökünü bu şekilde kazımaya kararlı olan hükümet, diğer birçok ülke gibi, çaresiz insanların nereye gideceğini umursamıyor. 



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,052 µs