En Sıcak Konular

Emniyet'i ayağa kaldıran istihbarat

21 Eylül 2009 00:01 tsi
Emniyet'i ayağa kaldıran istihbarat MİT'in PKK'yla ilgili önemli istihbaratı üzerine güvenlik birimleri 'alarma' geçti...

MİT, PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da ayaklanma tarzı eylemlere hazırlandığı uyarısında bulundu, güvenlik birimleri alarma geçti.  

2 hafta önce güvenlik birimlerine gönderilen yazıda, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın demokratik açılımı baltalamak için kadrolarını harekete geçirdiği belirtiliyor.

KCK eylem talimatında, şehir merkezlerindeki üyelerini serhildan çağrısıyla hayatı felç edecek eylemler yapmaları konusunda uyarıyor. Örgüt, Abdullah Öcalan'ın yol haritasının avukatlara teslim edilme süreci boyunca eylemlere devam edilmesi talimatı veriyor.

Eylem gerekçesi olarak, Abdullah Öcalan'ının demokratik açılımla ilgili görüşlerini içeren yol haritasının avukatlara teslim edilmemesi olarak gösteriliyor. Güvenlik birimleri, demokratik açılımın terör örgütü kadroları içinde ciddi rahatsızlığa sebep olduğunu değerlendiriyor.

AMAÇ BARIŞ VE KARDEŞLİK SÜRECİNİ BALTALAMAK

Paniğe kapılan terör örgütünün barış ve kardeşlik sürecini baltalamak için her yolu deneyebileceği söyleniyor. Eylem talimatında, özel araçların yakılarak kamu düzenini bozucu eylemlere gidilmesi yönünde planlamalar yapıldığına dikkat çekiliyor.

Eylem talimatının ardından harekete geçen güvenlik birimleri geçtiğimiz günlerde Gazi mahallesinde bir inşaata yaptıkları baskında suçüstü yaptı. Molotof hazırlarken yakalanan terör örgütü üyeleriyle birlikte 100 üzerinde molotof kokteyli ile molotof kokteyli yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Zanlılar sorgularında Gazi mahallesinde yapacakları büyük eylemle Türkiye'de infiale sebep olacak başka eylemlere zemin oluşturmayı planladıklarını itiraf ettiler. 

samanyoluhaber



Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,169 µs