En Sıcak Konular

367 Sabih davaya doğru

20 Eylül 2009 14:29 tsi
367 Sabih davaya doğru 

Mahkeme, Kanadoğlu'nun telefon konuşmalarının dökümünü istedi. Böylece...

13. Ağır Ceza, Ergenekon savcılarına Yargıtay eski Başsavcısı Kanadoğlu hakkında hangi işlemlerin yapıldığını sorarken, Kanadoğlu’nun telefon konuşmalarının dökümlerini de istedi.

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla sürdürülen davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, son duruşmada dikkat çeken kararlara imza attı. 13. Ağır Ceza, 10. dalga Ergenekon operasyonu kapsamında evinde arama yapılan Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında ne gibi işlemler yapıldığının İstanbul Cumhuriyet başsavcılığına sorulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Kanadoğlu’nun telefon görüşmelerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan istenmesine karar verdi.

SAVCILIK İŞLEM YAPMAYI ERTELEDİ

star, Sabih Kanadoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yapılan işlemlerle ilgili bilgilere ulaştı. Kanadoğlu, geçtiğimiz Mayıs ayında Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli olarak gizlice sorgulanacaktı. Ancak, ‘gizli’ yapılması düş nülen bu sorgulama işleminin kamuoyuna yansıması sonucu Kanadoğlu’nun ifadesinin alınması ertelendi. 367 tezinin mimarı Kanadoğlu’nun evi Ergenekon soruşturmasının 10. dalga operasyonunda aranmıştı.

‘ÖRGÜT MENSUPLARIYLA İRTİBATLI’

Mahkemenin, Kanadoğlu ile ilgili olan ‘’Telefon görüşmelerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan istenmesi’’ başka bir ayrıntıyı daha akıllara getirdi. Kanadoğlu’nun telefon konuşmalarının Ergenekon soruşturması sırasında teknik takibe takıldığı ortaya çıkmıştı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Kanadoğlu’nun evinin aranmasına ilişkin kararında ‘’Yürütülen teknik takip çalışmaları sonucunda örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu değerlendirilen şüphelinin adreslerinde bulundurulması muhtemel delil ve dokümanların elde edilmesi amacıyla arama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur’’ ifadesi yer almıştı. 

Kent Otel müdavimi

Sabih Kanadoğlu’nun, birçok Ergenekon sanığıyla olan ilişkisi iddianamelerde yer almıştı. Kent Otel toplantılarının müdavimleri arasında olduğu belirtilen Kanadoğlu’nun, Engin Aydın ile telefon konuşmaları iddianamede yer almıştı. ‘Şüpheli’ sıfatıyla evinde arama yapılan Sabih Kanadoğlu, Ergenekon iddianamelerinde hakkında soruşturma süren şüpheli ya da sanık olarak yer almadı. Kanadoğlu, Ergenekon davası için ‘’Şemdinli gibi olmaya mahkum’’ demişti.   

Göktaş’ın evrakları Kanadoğlu’nda çıktı

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatının talebi üzerine mahkemenin Sabih kanadoğlu ile ilgili verdiği karar doğrultusunda gelecek cevaplar, Ergenekon davasında yeni gelişmeleri de doğurabilecek. Levent Göktaş’a ait 1’den 60’a kadar sıralı bir çok takdirname, rozet ve madalya beratları, diplomalar, başarı belgeleri ve öz geçmiş raporu Kanadoğlu’nun evinde yapılan aramalarda bulunmuştu.

star



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs