cinayet kazaymış! | " /> cinayet kazaymış! | "/>

En Sıcak Konular

Babasına göre cinayet kazaymış!

20 Eylül 2009 13:03 tsi
Babasına göre cinayet kazaymış!

Babası, Cem Garipoğlu'na teslim olmadan önce yazdığı mektupta 'Bu talihsiz, bu kötü kaza ailemizin dağılmasına sebep olmayacak. Bütün aile seni seviyor" dedi ve ögüt verdi:

Sevgilisi Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan aranırken 197 gün sonra polise teslim olan Cem Garipoğlu, teslim olmadan önce babası Mehmet Nida Garipoğlu'ndan son bir mektup aldı. Cem Garipoğlu'nu 17 Eylül gece yarısı Bahçelievler'da polise teslime eden Avukat Aytekin Kaya, buluşma yerine bu çok 'özel' mektupla geldi. Son olarak büfeden sucuk-ekmek alan ve otomobilde Frank Sinatra dinleyen Cem Garipoğlu, babasından aldığı mektubu okudu. Cinayet soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen baba Mehmet Nida Garipoğlu, üç sayfalık mektubunu avukatının ziyaret sırasında yanında bulunan, mahkeme tarafından açıklanan herhangi bir gerekçeli kararın arkasına kurşun kalemle yazmıştı.

OĞLUM SENİ SEVİYORUZ

'Cem' diye başlayan mektupta baba Garipoğlu'nun Cem'e ailesinin son durumuyla ilgili bilgiler veriyor. Mektubun en dikkat çekici noktası Mehmet Nida Garipoğlu'nun Münevver Karabulut cinayetini  'kaza' diye nitelendirmesi oldu. Baba Garipoğlu, oğlu Cem'e moral vermeye çalıştığı görünlen mektupta şunları yazıyor: 'Bu talihsiz, bu kötü kaza ailemizin dağılmasına asla sebep olmayacak. Biz birbirimize çok bağlı bir aileyiz. Bütün aile seni seviyor. Babaannen de seni çok özledi. Ağabeyin okulu kazandı. Şu anda İstanbul'da. Annen ise Amerika'da.'

ESKİ GÜNLERE DÖNECEĞİZ

Nida Garipoğlu'nun cezaevine girmeden önce oğluna çeşitli konularda tavsiyeler verdiği, özellikle de basına karşı uyardığı mektup şöyle devam ediyor: 'Cem hepimizin aklında bir tek sen varsın. Bu kötü günler geri de kalacak. Biz hepimiz tekrar bir arada olacağız. Eski günlerimize geri döneceğiz. Moralini yüksek tut. Basına karşı dikkatli ol. Onların sorularına asla cevap verme. Tahriklerine kapılma.'

GARDİYANLARIN GÖZÜ ÜSTÜNDE

Maltepe Çocuk ve Genç Cezaevi'nde kalan Cem Garipoğlu, kendine zarar vermemesi için sürekli gözlem altında tutuluyor.

Cezaevinde tek kişilik koğuşta tutulan Cem Garipoğlu'nu tutukluluğunun üçüncü gününde de ziyaret eden olmadı. Akşam saatlerinde telefonla gazetecilere durumla ilgili bilgi veren Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, müvekkili hakkında cezaevi yönetiminden bilgi aldığını belirterek şunları şöyledi:

'Müşahede altında tutulmaya devam ediyor. Tek kişilik koğuşta tutulmasının nedeni kendine zarar vermesi ihtimalini ortadan kaldırmak. Bu özel bir uygulama; agresif, kendine zarar vermesi muhtemel tutuklular tek kişilik koğuşa alınıyor. Cem agresif bir çocuk değil. Sanıyorum ilerleyen günlerde normal koğuşa alınacak. Araya bayram tatili girdiği için avukat ziyareti hakkımız yok. Ancak bu bayramda diğer tutuklular gibi açık görüşten faydalanabilecek' dedi.

Aytekin Kaya, çocuk cezaevlerinde tutukluların telefon hakkı olduğunu da belirterek diğer çocuklar gibi Cem Garipoğlu'nun da prosedürler tamamlandıktan sonra telefon hakkı da olacağını söyledi.

 ANNENİN 'AÇIK GÖRÜŞ' HESABI

CEM Garipoğlu'nun 6 aydır Mavi Bülten'le aranan annesi Makbule Garipoğlu'nun bayramdaki açık görüşte oğluyla buluşmak için ABD'den dönmesi bekleniyor. Firari Cem Garipoğlu'nun teslim olmasıyla gözler ailesine çevrildi. Polis cinayetten sonra savcılık tarafından sorgulanmasının hemen ardından önce Rusya'ya oradan da ABD'ye giden anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun yurda dönmesini bekliyor. Anne Garipoğlu 6 aydır İnterpol tarafından Mavi Bülten'le aranıyor. Polis oğlunun tutuklanmasından sonra anne Garipoğlu'nun kaçmasını gerektirecek şartların ortadan kalmış olduğunu hesaplıyor.

Anne Makbule Garipoğlu'nun dönme ihtimalini güçlendiren ikinci nedense bayram nedeniyle cezaevlerinde yapılan açık görüşler. Annenin tam 197 gündür görmediği oğlu Cem ile bu sırada görüşebilmek için yurda dönüp polise teslim olacağı tahmin ediliyor. Tutuklanmazsa Makbule Garipoğlu, cezaevinde Cem Garipoğlu ile görüşebilecek.

Akşam



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs