II. Abdülhamid’in aile albümü | " /> II. Abdülhamid’in aile albümü | "/>

En Sıcak Konular

İşte II. Abdülhamid’in aile albümü

19 Eylül 2009 08:49 tsi
İşte II. Abdülhamid’in aile albümü Osmanlı’nın en çalkantılı döneminde saltanat süren Sultan II. Abdülhamid’in aile fotoğraflarından oluşan albümü kitap oldu.

Yıldız Sarayı’ndaki gündelik hayatı da yansıtan fotoğraflar, şehzade ve sultanların giyim, yaşam şekillerine ışık tutuyor
Osmanlı tarihinin en tartışılan padişahlarından biri olan II. Abdülhamid’in aile fotoğraflarından oluşan albümü kitap haline getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından 1.5 yıllık çalışma sonucunda hazırlanan “Sultan II. Abdülhamid’in Aile Albümü”, “Sultan II. Abdülhamid Han Arşivi İstanbul Fotoğrafları” ve “Sultan II. Abdülhamid’in Arşivinden Dünya” isimli kitapların ardından, serinin üçüncü kitabı...

II. Abdulhamid’in fotoğraf arşivindeki 36 bin 535 kare fotoğrafın üç kişilik ekip tarafından tek tek incelenmesi sonucu seçilen 138 fotoğrafın yer aldığı albüm, II. Abdülhamid’in ailesiyle ilgili ilk albüm çalışması.

138 fotoğraf, 198 sayfada
Kuşe kâğıda baskılı 198 sayfalık kitap, Osmanlı’nın en çalkantılı döneminde 33 yıl saltanat süren II. Abdülhamid’in hayatına dair bilgilerle başlıyor. Şehzadeler ve sultanlar bölümünde ise Sultan II. Abdülhamid, Sultan Abdülaziz ve Sultan Abdülmecid’in aileleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. II. Abdülhamid ile Sultan Abdülaziz’in soyağaçlarına da kitapta yer veriliyor.
“Yıldız Sarayı’ndan Kesitler” bölümünde ise saraydaki köşklerden kasırlara, bahçelerden ziyafet salonuna kadar birçok farklı fotoğraf bulunuyor. Bu bölümde silahhane ve saraya davet edilen tiyatro grupları ile şehzadelerle birlikte sünnet ettirilen fakir çocukların fotoğrafları yer alıyor. Bu bölümde ayrıca Sultan’a arz edilen mücevherlerden bazılarının fotoğrafları bulunuyor.


Şehzadeler de çocuktu
Kitabın ikinci bölümünde II. Abdülhamid ile tahttan indirilerek öldürülen amcası Abdülaziz’in çocuklarının fotoğrafları yer alıyor. II. Abdülhamid’in oğlu Mehmet Selim Efendi, kızları Zekiye Sultan ve Naime Sultan ile Sultan Abdülaziz’in oğulları Mahmud Şevked Efendi, Mahmud Seyfeddin Efendi, son Halife Abdülmecid Efendi ve kızları Emine Sultan, Nazime Sultan, Esma Sultan’ın çocukluk fotoğrafları bu bölümde bulunuyor. Albümde ayrıca Abdülhamid’in oğlu Mehmed Selim Efendi’nin askeri üniformalı, elinde kitap ve çiçek tutarken çekilmiş birçok fotoğrafının yanı sıra Sultan Abdülaziz’in çocukları Mahmud Şevked Efendi, Mahmud Seyfeddin Efendi ile son Halife Abdülmecid Efendi’nin de tek tek ve birlikte çekilmiş çok sayıda çocukluk fotoğrafı yer alıyor.

Milliyet



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs