En Sıcak Konular

Ergenekon sanıklarının avukatlarına para yok

18 Eylül 2009 22:55 tsi
Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davada 6 sanığına avukatlarına ödeme yapılmadığı için İstanbul Barosu yeni avukat görevlendirmemiş.

Birinci ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilen Danıştay üyelerine ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davanın 6 sanığına CMK avukatlarına ödeme yapılmadığı için İstanbul Barosunun yeni avukat görevlendirmesi yapamadığı belirtildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında İstanbul Barosunca, sanıklar Alparslan Arslan, İsmail Sağır ve Salih Kunter için avukat Oğuz Kayıran, sanıklar Süleyman Esen, Tekin İrşi ve Erhan Timuroğlu için avukat Burhanettin Aktürk ile sanık Osman Yıldırım için avukat Ramazan Zeybek zorunlu müdafi olarak görevlendirildi.

Mahkeme heyeti, bu sanıklar ile ''Ergenekon'' davası sanıkları arasında menfaat çatışması bulunduğu, bu nedenle avukatların her iki dosyaya aynı anda bakamayacağı gerekçesiyle 6 sanık için barodan yeni avukat görevlendirilmesini istedi.

İstanbul Barosundan mahkemeye gönderilen yazıda CMK avukatlarına ödeme yapılmadığı belirtilerek, avukatların bu nedenle görev almadıkları kaydedildi. Yazıda, baronun bu nedenle avukat görevlendirmesi yapamadığı belirtildi.

Birinci ''Ergenekon'' davasının 110. duruşmasında Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırılarla ilgili yargılanan sanıklar ile ana dosyada yargılanan sanıklar arasında menfaat çatışması bulunduğunu belirten mahkeme heyeti, dosyanın bazı sanıklarına baro tarafından atanan müdafiler dışında başka avukatların Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi saldırılarıyla ilgili yargılanan sanıklara atanması için İstanbul Barosu Başkanlığına yazı yazılmasına hükmetmişti.


aa



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs