Bin yıl geçse de tanımayacağız | " /> Bin yıl geçse de tanımayacağız | "/>

En Sıcak Konular

Ahmedinejad: Bin yıl geçse de tanımayacağız

18 Eylül 2009 21:10 tsi
Ahmedinejad: Bin yıl geçse de tanımayacağız İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''İsrail'in, yalnızca Ortadoğu için değil tüm dünya için tehdit olduğunu'' söyledi.

Mahmud Ahmedinejad, ''Dünya Kudüs Günü'' dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''Siyonist İsrail'in yalan ve asılsız iddialar üzerine kurulduğunu'' belirterek, ''Bin yıl geçse de bölge halkı, siyonist rejimi resmi olarak tanımayacak'' dedi.

''Katil Siyonistler'in başları yargılanmalı'' diyen Ahmedinejad, Afganistan ve Irak'ın işgallerinin de Siyonistler'in tahrikleri sonucu olduğuna inandıklarını bildirdi.

Ahmedinejad, ''soykırım iddialarını'' da sorgulayarak, ''Farzedelim soykırım oldu, asıl sorulması gereken soru şu, bu soykırım nerede oldu. Avrupa'dan başka bir yerde mi oldu?'' diye sordu.

''İsrail'in 60 yıllık tarihinin terör, işgal, katliam, savaşla özdeşleştiğini'' vurgulayan İran Cumhurbaşkanı, bu süre içinde binlerce kişinin öldürüldüğünü, yaralandığını, mülteci konumuna düşürüldüğünü ve ailelerin parçalandığını kaydetti.

Dünya Kudüs Günü'nün, Filistin, bölge ve tüm dünya için sömürge ve istiladan kurtulmanın başlangıcı olduğunu ifade eden Ahmedinejad, ''Bölge ve tüm dünya halklarının çıkarlarının Siyonizm ideolojisine karşı çıkmaktan geçtiğini'' söyledi.

Ahmedinejad, ''Avrupalılar, sömürgeci hedeflerine ulaşmak, bölge ve dünyaya musallat olmak için Siyonistler'in katliamlarını himaye ediyor'' diye konuştu.

İsrail'in kurduruluş felsefesinin ortadan kalktığını belirten Ahmedinejad, ''İsrail rejiminin kesin olarak yok olacağına tanık olacağız'' dedi.

''Siyonist rejimle mücadele ulusal, devrimci ve dini bir vazifedir'' diyen Ahmedinejad, ''Bu rejim, yalnızca Ortadoğu için değil tüm dünya için tehdittir'' diye konuştu.

''SİYONİZM, YAHUDİLİĞE DE KARŞI''

Ahmedinejad, ''Siyonizm'in başta Yahudilik olmak üzere tüm ilahi dinlere karşı olduğunu ve yüce insani değerleri yoketmeyi amaç edindiğini'' söyledi.

İsrail karşısındaki duruşlarının inançlarının gereği olduğunu belirten Ahmedinejad, ''Siyonist caniler, Müslüman kardeş ve bacılarımızı katlediyor, buna kayıtsız kalmamız beklenemez'' dedi.

İran Cumhurbaşkanı, ''Siyonistleri asrımızdaki ırkçıların simgesi'' olarak niteledi ve onların hiçbir ulusa saygı duymadıklarını savundu.

Bölgedeki kimi ülkelerin hükümetlerine seslenen Ahmedinejad, ''Halkınızın, Siyonistler'e karşı nefretinden haberiniz var. Bu rejim, yokoluş sürecindedir, onlara yaklaştığınız ölçüde kendinizden ve halklarınızdan uzaklaşacaksınız'' diye konuştu.

İşgal ve sömürgeciliğin yolun sonuna geldiğini belirten Ahmedinejad, İsrail'e atfen ''Allah'ın izniyle bu rejimin ömrü bitmiştir'' dedi.

Ahmedinejad, ''Filistin halkını ve onların davasını desteklemeyi sürdüreceklerini ve bu bayrağı onurla taşıyacaklarını'' sözlerine ekledi.

 
aa



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,714 µs