En Sıcak Konular

Saakaşvili'nin annesi Türklere minnettar

18 Eylül 2009 20:46 tsi
Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Mihail Saakaşvili'nin annesi Prof. Dr. Giuli Alasania, Türklerin kendilerine bir araya gelmeyi öğrettiğini söyledi.

Gürcistan'daki faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren Diyalog Avrasya Platformu (DAP)'nun başkent Tiflis'te verdiği iftar yemeğine katılan Alasania, Türk halkına minnettar olduklarının altını çizdi. DAP Gürcistan Komite Başkanı görevini yürüten Giuli Alasania, aynı sofrada bir araya gelen ülkenin değişik kesimlerinden insanların , yaşanan sıkıntıların diyalog yoluyla çözülebileceğini gösterdiğini ifade etti.

DAP'ın bir hareket olduğunu belirten Alasania, herkesin bu oluşuma destek vermesi gerektiğini söyledi. Türk halkına minnet borçları olduğunu aktaran Prof. Alasania, "Onlar bizim sadece kültürler arası diyaloğu değil, insanlar arası diyaloğun önemini anlamamızı sağladılar. Bize birbirimizi sevmeyi öğrettiler. Türk dostlarımın Ramazan günlerini ve yaklaşan bayramlarını kutluyorum." dedi.

Işık ilköğretim Okulu'nun ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine, devlet başkanı danışmanları, hükümet sözcüsü, milletvekilleri, rektörler, sanatçılar, medya mensupları, din adamları, akademisyenler, emniyet mensupları, Türk işadamları ve öğrenci velileri katıldı.

"ERDOĞAN VE SAAKAŞVİLİ İKİLİ İLİŞKİLRİN MİMARI"

İftara katılanlardan Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'nin partisi Birleşik Ulusal Hareketi'nin sözcüsü Zurab Melikişvili de yaptığı konuşmada, "Tarihi tarihçiler yazmıyor, bugün burada olduğu gibi sıradan insanlar yazıyor." dedi. Bu yüzden bu tür birliktelikleri çok önemsediğinin altını çizen Melikişvili, "Gürcistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinde Saakaşvili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük katkısının olduğunu aktardı

Melikişvili'den sonra söz alan Gürcistan Devlet Başkanı danışmanlarından Nodar Grigalashvili ise, insanların birbiri ile sevgi ve hoşgörüde yarışması kadar güzel bir şey olmadığını söyledi.

Çağlar Eğitim Kurumları'nda okuyan öğrenciler iftar yemeğinin ardından şiirler okudu. Özellikle 7. Uluslararası Olimpiyatlara Gürcistan adına katılan Vano Dvalişvili isimli öğrenci söylediği şarkı ve şiirler ile iftar sofrasına ayrı bir renk kattı.

cihan



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,158 µs