En Sıcak Konular

Doğan Yayın Holding'den açıklama

18 Eylül 2009 19:35 tsi
Doğan Yayın Holding (DYH) bağlı ortaklıklarının, vergi cezasıyla ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığına başvuruda bulunarak tarhiyat öncesi uzlaşma taleplerini geri çektikleri bildirildi.

Doğan Yayın Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamasında, doğrudan bağlı ortaklık Doğan TV Holding A.Ş ile dolaylı bağlı ortaklıklar D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş, Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş ile Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş'nin 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait Vergi İnceleme Raporları ile ilgili olarak, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Gelirler Kontrolörlerinin, bağlı ortaklıkların talebi üzerine tarhiyat öncesi uzlaşmaya davetinin daha önce kamuya açıklandığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Adı geçen bağlı ortaklıklarımızın Gelir İdaresi Başkanlığına başvuruda bulunarak tarhiyat öncesi uzlaşma taleplerini geri çektikleri öğrenilmiş bulunmaktadır.

Bu aşamadan sonra, ilgili Vergi Dairesinin vergi aslı ve cezasına ilişkin tarhiyat işlemini yaparak, adı geçen bağlı ortaklıklarımıza vergi aslı ve cezasını yazılı olarak tebliğ etmesi beklenmektedir. Söz konusu tebligatların yapılmasını takiben, adı geçen bağlı ortaklıklarımız, yasal süresi içerisinde tarhiyat sonrası uzlaşma talebinde bulunabilecekleri gibi, herhangi bir talepte bulunmaksızın doğrudan Vergi Dairesi aleyhine dava da açabileceklerdir. Tarhiyat sonrası uzlaşma talebinde bulunulması durumunda, uzlaşma süreci sonuçlanıncaya kadar dava açılması usulen mümkün bulunmamaktadır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça kamuya açıklama yapılmakta olup; yatırımcıların Şirketimiz kaynaklı olmayan haberlere ihtiyatla yaklaşması gerektiği hususunu hatırlatmak isteriz.''

***

Doğan Yayın Holding bağlı ortaklıklarından Doğan Dış Ticaret ve Mümessillik AŞ ile Işıl İthalat İhracat Mümessillik AŞ'nin vergi inceleme raporlarına ilişkin 10 ihbarnamenin tebliğ edildiği bildirildi.

DYH'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamasında, doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklar Doğan Dış Ticaret ve Mümessillik AŞ ile Işıl İthalat İhracat Mümessillik AŞ'nin 2004, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait 31 Temmuz 2009 tarihli Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından yazılan 8 adet Vergi İnceleme Raporunun, ilgili vergi dairesince adı geçen şirketlere 10 adet ihbarnameyle tebliğ edildiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Söz konusu Vergi İnceleme Raporları 14.183.550.29 TL tutarında vergi aslı, 42.550.650.87 TL tutarında vergi cezası içermektedir'' denildi.

Vergi İnceleme Raporlarında eleştiri konusu yapılan uygulamaların, yasal düzenlemelere ve Maliye Bakanlığının tebliğ, sirküler ve muktezalarına uygun olduğu düşüncesi dile getirilen açıklamada, raporlarda yer alan tüm iddialara karşı her türlü yasal hakların adı geçen bağlı ortaklıklar tarafından kullanılacağı duyuruldu.

aa

 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,242 µs