beklenmedik açıklama! | " /> beklenmedik açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Gizli tanıktan beklenmedik açıklama!

18 Eylül 2009 18:55 tsi
Gizli tanıktan beklenmedik açıklama! Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanıklı davada gizli tanıktan beklenmedik açıklama geldi.

İtirafçı Altuğ, Hanefi Avcı'yı ihbar etti


Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Albay Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ, oğlu Tamer Atağ, itirafçılar Adem Yakin, Hıdır Altuğ ve Fırat Altın (Abdulhakim Güven) katıldı.

Daha önce önce 'Sokak lambası' adıyla gizli tanık olarak soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren PKK itirafçısı tutuklu sanık Hıdır Altuğ, gizli tanık olarak, emniyette verdiği ifadelerinden vazgeçti.

Savunmasını yapan Hıdır Altuğ, şu anda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Hanifi Avcı'nın komutanların isimlerini vermesini istediğini iddia etti.

Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Altuğ, terör örgütü PKK'dan ayrıldıktan sonra Pişmanlık Yasası'ndan yararlandığını ve 10 yıldan bu yana Ankara'da Ali İhsan Kaya'ya ait Kaya inşaat firmasında 400 TL ücretle çalıştığını söyledi.

İnşaatta çalışırken patronunun yanına çok sayıda misafiri gelip gittiğini anlatan Altuğ, Ankara'da Emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Recep Güven ve Emniyet Müdürü Hanifi Avcı'nın da Kaya'nın yanına gelip gittiğini kaydetti.

"İkisi de beni tanıdıkları için benimle konuşarak Diyarbakır'a gidip ifade vermemi istediler. Hanifi Avcı, Diyarbakır'a gidip polise tanıdığım paşa ve komutanların adını vermemi istedi. Ben başımın belaya gireceğini söylediğimde bana, 'Ne korkuyorsun askerden, askerin korkulacak yanı kalmadı. Bak kulağından tutup getiriyoruz' dedi." şeklinde iddialarda bulundu.

Kendisine Abdulkadir Aygan'ın da ifadeleri olan belgeleri imzalattırıldığını savunan Altuğ, şöyle devam etti: "Patronum Ali İhsan Kaya da Recep beyi dinlememi istedi. Ve bana, 'Arkandayız ne yapılması gerekiyorsa yaparız' dediler. Diyarbakır'a geldim, polis beni karşıladı. Polisevi'nde 5 gün yatırdılar. Bana vereceğim ifadeyi ezberlettiler. O ifade özgür irade ile alınmış değildir. 'Sokak lambası' adı ile verdiğim gizli tanık ifadesi ve emniyette verdiğim ifadeleri kabul etmiyorum. Öldürdüğüm iddia edilen hiç kimseyi de tanımıyorum. Tahliyemi istiyorum."

Tutuklu sanıklardan terör örgütü PKK itirafçısı Adem Yakın ise örgütün Cizre sorumluğunu yaptıktan sonra pişman olduğunu ve güvenlik güçlerine teslim olduğunu ifade etti.

Acemi eğitimini Silvan'da tamamladıktan Cizre'ye usta birliğine gönderildiğini anlatan Yakın, burada bölük komutanı Cemal Temizöz'le tanıştığını aktardı.

Daha önce örgütün Cizre sorumluluğunu yaptığı için bölgeyi iyi bildiğini anlatan Yakın, Temizöz'ün kendisine zaman zaman danıştığını dile getirdi.

İtirafçı Yakın, Cizre'de askerlik görevini yaparken kendisine resmi ya da gayri resmi hiçbir şekilde silah verilmediğini, halkın kendisini örgüt sorumlusu iken tanıdığı için çarşıya çıkmadığını vurguladı.

Yakın, Temizöz'ün talimatıyla telsiz dinlediğini ve örgütün olası baskınlarına karşı Cizre'yi koruduğunu kaydetti.

Müdahil avukatlar yargılama esnasında Kürtçe bilen bir tercümanın görevlendirilmesini, sanıkların savunmalarının, Türkçe bilmeyen maktul yakınlarına çevirisinin yapılarak anlatılmasını istedi.

Yer sıkıntısını da anlatan avukatlar, yargılamanın daha geniş bir salonda sürdürülmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, taleplerin reddine karar verdi. Mahkeme başkanı, tercüman konusunun ise maktül yakınlarının ifadelerinin alınması sırasında talep edilebileceğini kaydetti.

cihan



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,844 µs