En Sıcak Konular

Telefonunuza böyle bir mesaj gelirse...

18 Eylül 2009 18:35 tsi
Cep telefonu dolandırıcıları, ünlü isim ve markaları kullanmaya başladı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde oturan F.P adlı kişi, Seda Sayan'ın "Pepsi Yaşatır Seni 5757" kampanyasından 10 bin lira kazandığı söylenerek dolandırıldı.

F.P.'nin cep telefonuna, 13 Eylül 2009'da bir mesaj geldi. "Değerli Abonemiz, Pepsi Yaşatır Seni 5757 kampanyasından çekiş sonucu hattınız 10 bin TL para ödülü kazanmıştır. Bilgi işlem için 0531 8841797 arayınız. Turkcel ve Vodafone merkezleri @Seda Sayan@" yazılı mesaj üzerine hemen ağabeyi M.Ö.'ye haber veren F.P., birlikte dolandırıcıların numarasını çevirdiler. Telefonu açan kişi, üç adet 250'lik kontör almalarını ve şifrelerini vermelerini, ertesi gün paralarını İş Bankası'na ait 82001162410 numaralı hesaptan çekebileceklerini söyledi.

M.Ö., daha sonra olanları şöyle anlattı: "Kardeşimin paraya ihtiyacı olduğu için bu sürprize sevindik. Telefonu arayıp Turkcell bulamadığımızı söyledik. 'Vodafone da olur.' dediler. Üç tane 250'lik kontör aldık. Özelikle telefonu kapatmamamız söyleniyordu. Karşı taraf, sanki bankadaki gibi yoğun bir ortam varmış izlenimi veriliyordu. Ben ilk 250 kontörün şifresini doğru söyledim. Biraz şüphelendiğim için diğerlerine yanlış şifre verdim. Ertesi gün bankaya gidince durumu anladık. Hemen aynı numarayı çevirdim fakat açmadılar. Öğleden sonra tekrar denedim, bu defa açtılar ve yakınlarda market olup olmadığını sordular. Soğuk Pepsi alıp bir bardak içecekmişim. Telefonu kapattılar ve bir daha da ulaşamadım."

Aldıkları toplam 750 ve konuştukları sürede harcadıkları 150 kontörle toplam 150 lira zarar ettiklerini belirten M.Ö., başkalarının da dolandırılmaması için herkesin duymasını istedi. Karakola gidip telefon numarasını vererek suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden M.Ö., oradaki görevlilerin, en az kendisinin dolandırıldığını söylediğini aktardı.

F.P. ise şunları söyledi: "Bizi Seda Sayan ve Pepsi adına dolandırdılar. Kendileri de dava açıp dolandırıcıları yakalatsınlar, bize yardımcı olsunlar. Her gün yayınlanan televizyon reklamlarında bu tür olaylara karşı vatandaşı uyarmaları gerekiyor."

Pepsi firmasının ise reklam kampanyasından kontör kazananlara, "Bizim adımıza gönderilen mesajlara itibar etmeyiniz." şeklinde uyarı mesajı gönderildi öğrenildi.

cihan



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs