En Sıcak Konular

Erol Evcil'in tahliyesine karar verildi

18 Eylül 2009 18:26 tsi
Nesim Malki cinayeti davasında, azmettirici olarak yargılanan Bursalı iş adamı Erol Evcil'in tahliyesine karar verildi. Karar mahkeme heyetinin oy çokluğu ile alındı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı iki kez bozmasının ardından yeniden görülmeye başlanan Nesim Malki cinayeti davasında, azmettirici olarak yargılanan Bursalı iş adamı Erol Evcil'in tahliyesine karar verildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı ikinci kez bozmasının ardından yeniden görülmeye başlanan Nesim Malki cinayeti davasında, azmettirici olduğu öne sürülen Bursalı iş adamı Erol Evcil'in tahliyesine karar verildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Erol Evcil, Burhanettin Türkeş, Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal hazır bulundu.

Sanık Evcil, duruşmanın başlamasından yaklaşık 15 dakika sonra, Burhanettin Türkeş'in savunmasını verdiği sırada jandarmalar eşliğinde salona getirildi.

Burhanettin Türkeş, savunmasında, yaşadığı sağlık problemlerinden ötürü tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevinden Ankara Numune Hastanesine sevkinin yapılacağını, oradan da Sincan Cezaevine nakledileceğini ifade etti.

Nesim Malki'nin ortağı olan Erol Erkohen'in ifadelerinde kendisinin tetikçi olarak gösterildiğine değinen Türkeş, ''Dönemin emniyet yetkililerinden Adil Serdar Saçan, kendisini sanık-müşteki sıfatıyla gözaltına aldı. Saçan, Erkohen'i 4-5 gün sorguladı. Bu kişinin mahkemelerde verdiği ifadesi yok. Ancak, Saçan'a, Malki'yi benim öldürdüğümü, kendisini de öldüreceğimi söylemiş'' dedi.

Türkeş, ne Malki'yi öldürdüğünü ne de gasp olayına karıştığını iddia ederek, ''Bu olayın ardından sürekli ceezaevine girip çıkıyorum. Adım çıktı 9'a inmiyor 8'e. Daha önce aynı mahkemece 3 kez tutuklandım. Ben o dönemde hangi gerekçelerle tutuklandıysam bugün aynı gerekçelerle tahliyemi istiyorum'' diye konuştu.

Sanıklardan Erol Evcil'in avukatı Ahmet Gökçen, 74 aydır cezaevinde tutuklu olan müvekkilinin sağlık sorunları yaşadığını, şeker hastalığı nedeniyle bir kez komaya girdiğini ifade ederek, bu nedenle Ramazan Bayramı öncesinde Evcil'in tahliyesini talep etti.

Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal'ın avukatları da mahkeme heyetinden müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 15 dakikalık aranın ardından, üyelerden Aziz Çağlar'ın muhalefetine karşı 2 oyla Erol Evcil'in tahliyesine karar verdi.

Heyet, diğer 3 sanığın tutukluluk hallerinin devamına kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

-DAVA SÜRECİ-

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu öne sürülen Erol Evcil, tetikçisi oldukları iddia edilen Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında verilen ömür boyu hapis cezası kararı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından yeni TCK uyarınca bozulmuştu.

Yargıtay, kararında, yerel mahkemenin kararının yeni TCK'ya göre yeniden değerlendirilmesi, ''Tetikçi'' olarak hüküm giyen Burhanettin Türkeş'in, ''Azmettirici'' olarak yargılanmasını istemişti.

Cinayet suçundan beraat eden Emin Menge ve Mücahit Çakal hakkındaki karar da Menge'nin ''Cinayete yardım etme'', Çakal'ın ise ''Cinayet'' suçundan yargılanması istenerek bozulmuştu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin ilk bozma kararının ardından, dava Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmüştü. Mahkeme, son olarak 7 Ocak 2008'de yapılan duruşmada, ''Tasarlayarak adam öldürme'' suçundan yeniden yargılanan iş adamı Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu 5 sanığın müebbet hapse, 1 sanığın ''Adam öldürmeye yardım etmek'' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti.

Evcil'in, ''Yağma'' suçundan 10 yıl, Burhanettin Türkeş'in ise ''gasp'' suçundan ayrıca 11 yıl 4 ay 3'er gün hapis cezasına çarptırıldığı davada, müebbet hapis cezası alan tutuklu sanık Oğuz Işıklı dışındaki 4 sanık hakkında yakalama emri çıkarılması da kararlaştırılmış, ancak Yargıtay ikinci kararı da ''Usulen'' bozmuştu.

aa



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs