En Sıcak Konular

Bahçeli'ye anayasal suç uyarısı

18 Eylül 2009 17:11 tsi
Bahçeli'ye anayasal suç uyarısı 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılımla ilgili Meclis'te yapılması gündeme gelen kapalı oturumda konuşulanları açıklayacağını söyleyen Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Anayasal olarak kapalı oturumlarda konuşulanların 10 yıl gizli kalması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Bahçeli'nin kapalı oturumda konuşulanları açıklaması halinde Anayasal suç işleyeceğini söyledi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım sürecine ilişkin TBMM'de yapılması planlanan kapalı oturum ile ilgili MHP'nin eleştirilerini yanıtladı. "Kapalı oturuma katılırız, ama konuşulanları millete açıklarız" diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye tepki gösteren Erdoğan, böyle yapılması halinde anayasal suç işlenmiş olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "İlginç olan şey şu. 'Kapalı oturuma katılacağız, ancak konuşulanları daha sonra anlatacağız' diyor. Bu bir anayasal suçtur. Düşünebiliyor musunuz? Kapalı oturumların 10 yıl boyunca gizliliği esastır. Ama kalkıp bunu açıklayacağız diyor. Her şeyin bir hassasiyeti var. Böyle bir hassasiyeti anlayamıyorsan, 'Buyurun açık oturum yapalım' deriz. Ne söyleyeceğiniz varsa milletin huzurunda buyurun söyleyin. Biz de söylenmesi gerekenleri orada söyleriz."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, "Gerçekleri Türk milletinden gizlemek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu konuyu gizli oturumda ele almasını isteyenlerin neden utandıklarını Türk milleti çok iyi değerlendirecektir. AKP'nin Meclis'in kapalı oturum yapmasındaki ısrarını sürdürmesi halinde, oturum sonrası ne cereyan ettiğini Türk milletine bizzat açıklayacağımızı şimdiden ilan ediyorum." demişti.

(CİHAN) 

 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs