En Sıcak Konular

Özyürek: Enerjini açılımın içeriğine harca

18 Eylül 2009 14:00 tsi
CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, ''Sayın Başbakan CHP ile görüşmek için harcadığı enerjiyi açılımın içeriğini oluşturmakta harcasaydı epey mesafe alırdı'' dedi.

Özyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a demokratik açılım konusunda mektup yazacağını söylediğini anımsattı.

CHP'nin bu konudaki görüşlerini 1989'da yayımladığı raporda ve parti programında ayrıntılı bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Özyürek, Baykal'ın çeşitli konuşmalarında da nelerin yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini açıkladığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde, TBMM Başkanlığı seçiminde, Anayasa değişikliğinde ''CHP'yi aklına getirmediği'' görüşünü ifade eden Özyürek, şunları kaydetti: 

''Ama Kürt açılımında ille CHP'nin katkısını, desteğini istiyor. Çünkü bu açılımla ilgili adımları tek başına atmaya cesaret edemiyor. Sayın Başbakan CHP ile görüşmek için harcadığı enerjiyi açılımın içeriğini oluşturmakta harcasaydı, epey mesafe alırdı. Biz milleti ayrıştıracak girişimlere destek olmayız. Biz milleti kaynaştıracak önerilerimizi de sürekli gündeme getiriyoruz. Başbakan CHP'yi dikkatle takip ederse nelerin yapılması gerektiğini görür.

Sayın Erdoğan 'Bu bir süreçtir. Kısa vadede yapılacaklar var. Orta vadede yapılacaklar var. Uzun vadede yapılacaklar var' diyor ve kısa vadede genelgelerin, yönetmeliklerin değiştirilmesinden bahsediyor. Hükümetin elini tutan mı var? İstediği genelgeyi, istediği yönetmeliği çıkarır.

Orta vadede kanunlarda değişiklikten bahsediyor. Mecliste büyük çoğunluğu var. İstediği kanunu istediği gibi çıkarabilir. Bunları yapmak için CHP'ye ihtiyacı olmadığı halde, niçin ille bizimle görüşmek istiyor? Mektup yazacağını söylüyor. Bunlar gündem değiştirme taktikleridir, yüzde 6 daralan ekonomiyi, 63 milyar liraya çıkan bütçe açıklarını unutturma taktikleridir.

Sayın Başbakan 'terör tümüyle ortadan kalkmaz' diyerek terörün devam edeceğini kabul ediyor. Buna rağmen terörle mücadeleyi yok sayan bir açılım söylemiyle gündemi sürekli meşgul ediyor. Bu bir halkla ilişkiler faaliyetidir. Bu bir şovdur. Biz Başbakan'ın bu şovunun bir parçası olmak istemiyoruz.''

aa



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs