En Sıcak Konular

Topbaş: Bayram yapmayacağız, yaptıracağız

18 Eylül 2009 12:45 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ramazan Bayramı'nda da görevlerinin başında olduklarını belirterek, ''Biz bayram yapmayacağız, bayram yaptıracağız'' dedi.

Topbaş, Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda düzenlenen törenle belediye çalışanlarıyla bayramlaştı. Törende konuşan Topbaş, kentin sorunlarını çözmede birlikte el ele vererek bugüne kadar geldiklerini, bundan sonrada da çalışmalarını birlik içinde yürüteceklerini belirtti.

İstanbul'da büyük ölçekte yatırımlar ve işler yapıldığını anlatan Topbaş, İstanbul'un 5 yıl öncesine göre çok daha farklı bir boyutta olduğunu, bunu 52 bin çalışanla başardıklarını ifade etti. Topbaş, ''Bazılarının 'Ne yaptılar ki?' dediğini'' ifade ederek, ''onların çok azınlıkta olduğunu, yurt dışından ve şehrin dışından gelenlerin farklılıkları çok daha iyi hissettiğini'' söyledi.

İstanbul için çok önemli bir yer olan İstanbul Kongre Merkezi'nin açılışının yapıldığını anımsatan Topbaş, 11 salonu ve 8-10 bin insan kapasitesi ile yerin altında çok büyük bir kompleksin ortaya çıktığını, bu işin günlerce konuşulması gerektiğini ama kendilerinin çok iş yapıp az konuştuklarını kaydetti.

Dini bayramların insanları birleştirdiğini belirten ve gelecek Ramazan Bayramı'nda da yine birlikte olmayı ümit ettiğini belirten Topbaş, ''Bu bayram da görevimizin başındayız. Biz bayram yapmayacağız, bayram yaptıracağız. Halkımız ve İstanbul'a gelenler doya doya bayram yapsın istiyoruz. Derdimiz bu'' dedi.

-SEL FELAKETİNİN ÜZÜNTÜSÜ-

Yaşanan sel felaketi nedeniyle buruk bir bayram sevinci yaşandığını vurgulayan Topbaş, 32 vatandaşın hayatını kaybettiği felaketin kendilerini çok üzdüğünü, belediye başkanlarının bir ailenin reisi olduğunu, ortaya koydukları eserlerle çocuklar gibi sevindiklerini, sıkıntı ve acı olduğu zaman da bir anne ve baba gibi ağlayıp üzüldüklerini söyledi.

Bir daha böyle sıkıntıların tekrar etmemesini dileyen Topbaş, gerekli önlemleri alacaklarını belirterek ''Çok farklı tedbirler alarak radikal adımlar atacağız ve yaraları saracağız. Sıkıntıları geride bırakacağız. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşamayız. Bu afetin ardından çok ciddi arama, kurtarma çalışmaları yapan başta itfaiyemiz olmak üzere bütün personelimize çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

-TUZLA'DAKİ ÇİFTLİKLE İLGİLİ İDDİALAR -

Kadir Topbaş, basında Tuzla'daki çiftlikle ilgili çıkan iddiaların da kendisini çok üzdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

''Siyaset bu kadar kirlenmemeli. İftiraların bu kadar ortalarda dolaşmaması lazım. Maalesef tamamen mesnetsiz iddialar. Tamamen asılsız ki biz zaten yargı sürecini başlattık. Tuzla'da bahsedilen müessese ile bizim hiçbir ilgimiz yok. Uzaktan akrabalarımız oldukları doğrudur. 1982 yılında aldıkları bu yerde daha sonra yaptıkları ilavelerden ve yıkımdan dolayı ilgili belediye ile davalık olmuşlar. Bu süreç mahkemede devam ediyor. Sonuç çıktığında da biz onu yıkarız, hiç problem değil. Yargının orayla ilgili vereceği karara tabi oluruz, bundan kimsenin endişesi olmasın. Ama asla o bahsedilen yerden bizim aile şirketimize bir yumurta daha tedarik edilmemektedir. Hiçbir alakamız ve ticari ilişkimiz yok. Hatta ben yeri de bilmem, hiç gitmiş değilim.''

Topbaş, ''birilerinin konuyu kendileriyle özdeşleştirerek iddialarda bulunduğunu, bunu ispatlamaları gerektiğini'' ifade ederek, ''Hem firmamız, hem de şahsen ben bu iftiraları yargıya taşıyoruz. Doğru olmayan haberin de böyle öne çıkartılmasından büyük rahatsızlık duyuyorum. Bazı konular var ki cevap vermeye bile gerek duymuyorum. Siyasetin birtakım mesnetsiz iddialarla ve ithamlarla yürütülmesini gerçekten yakıştıramıyorum'' dedi.

aa



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs