'Türkiye ile ilişkiler düzelmek zorunda' | " /> 'Türkiye ile ilişkiler düzelmek zorunda' | "/>

En Sıcak Konular

'Türkiye ile ilişkiler düzelmek zorunda'

18 Eylül 2009 11:27 tsi
'Türkiye ile ilişkiler düzelmek zorunda' Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 52 parti lideri ile kapalı kapılar ardında Türkiye ile diplomatik ilişkilerin başlamasını öngören protokolü müzakere etti.

Toplumun farklı kesimlerinden protokolle ilgili olumlu ve olumsuz değerlendirmeler aldığını kaydeden Sarkisyan, "Protokolle ilgili riskleri görüyoruz. Müzakere ederek bu riskleri ve avantajları görmeliyiz. Türkiye ile siyasi, ekonomik ve tarihi alanda bir çok sorunumuz var. Bunları çözmeye ihtiyacımız var." dedi.

Türkiye ile sorunları çözme yolunun tercih ettiklerini kaydeden Sarkisyan, "Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmek istiyorsak, bunu ortak çaba ortaya koyarak yapmalıyız." önerisinde bulundu. Sarkisyan, Ermenistan'da hiçbir siyasi gücün Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine karşı olmadığını söyledi.

PanArmenian'a açıklamada bulunan Marksist Parti lideri David Hakobyan, görüşmelerin yapıcı bir ortamda geçtiğini, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde geliştirilen çalışmaları tüm siyasi partilerin desteklediğini kaydetti. Hakobyan, "Ermenistan diplomatik girişimini desteklemek için toplandık. Kimse siyasi çıkar elde etme peşinde değil." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesini öngören protokol altı haftalık bir çalışma programının ardından iki ülke parlamentolarında görüşülecek. Türkiye Ermenistan ilişkileri 1915 olayları ve Erivan'ın Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal etmesi nedeni ile askıya alınmış durumda. Ermenistan sınırını 1993 yılından bu yana kapalı tutan Ankara, ilişkilerin normalleşmesi durumunda sınırı açmayı planlıyor.

cihan

 

 

 



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs