En Sıcak Konular

Topçu: K. Irak'a girelim

17 Eylül 2009 22:48 tsi
Kütahya'da konuşan BBP lideri Yalçın Topçu, askerin 75 km içeriye girerek eşkıyanın başını bulup ezmesini istedi, Ankara anlaşmasını hatırlattı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''75 kilometre içeriye girip bu eşkıyanın başını kovuğunda bulup ezmelisiniz. Ne duruyorsunuz, elinizi tutan mı var? Tezkere bahanesine gerek yok, Ankara Anlaşması bu hakkı veriyor'' dedi.

Topçu, BBP Kütahya İl Başkanlığınca Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, milletin gündeminin aş, iş, huzur ve barış olduğunu söyledi.

''BBP'nin büyük Türk milletinden 21 belediye, 1 milyon oy almış bir parti olduğunu'' belirten Topçu, ''Demokratik Açılım'' çalışmaları konusunda siyasi iktidarın usul ve üslupta hata yaptığını savundu. Topçu şöyle konuştu:

''Şimdi bölücü terör örgütünün sözcüleri adeta Türkiye Cumhuriyeti'nin elçileriymiş gibi Kuzey Irak'ta dolaşıyorlar, görüşmeler yapıyorlar. 1946 Ankara Anlaşması var. Bir kez daha hatırlatıyorum. Türkiye Cumhuriyeti ile Irak arasında 1946'da, Türkiye ile Irak sınırlarıyla alakalı anlaşmaya gelelim, tezkereye gerek yok. 75 kilometre içeriye girip bu eşkıyanın başını kovuğunda bulup ezmelisiniz. Ne duruyorsunuz, elinizi tutan mı var? Tezkere bahanesine gerek yok, bu anlaşma bu hakkı veriyor.''

Topçu, Ermenistan'la İsviçre'de protokol imzalanmasının doğru olmadığı görüşünü dile getirerek, ''İsviçre neresi? Ermeni tezleri konusunda Avrupa Birliği ülkeleri içinde en sağlam duran devlet. Herhangi bir ülkenin vatandaşı İsviçre topraklarında, (Ermeni soykırımı hikaye, safsata) dese hemen onu hapse tıkarlar'' dedi.

Ermenistan konusunda yapılması gerekenin, ''Hocalı Katliamı'nın protokolün içine katılması, Ermenilerin Karabağ topraklarından bir an evvel çekilmesi, Sarkisyan'ın Kars Antlaşması'nı tanıyıp sözde soykırım iddialarından vazgeçtiğini diasporaya deklare etmesi'' olduğunu söyledi. Topçu, şunları kaydetti:

''Ülkeyi Gazi Mustafa Kemal'den bu tarafa yönettiler. Geldiğimiz noktayı bir kez daha TÜİK'in verileriyle söyleyeyim. 600 milyar doları aşkın borcumuz var, ihracat yüzde 33 geriledi, büyüme hızımız yüzde 13.5 düştü, işsiz sayısı 12-13 milyon, 30 bin öğrencimiz üniversite sınavlarında sıfır çekiyor.''



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,756 µs