En Sıcak Konular

İsrail'den kirli oyun...

17 Eylül 2009 20:54 tsi
İsrail'den kirli oyun... İsrail medyasının Yahudi Kürtlerine “Kuzey Irak’ta ihtiyaç duyulduğunu” belirterek “Irak’a dönün” şeklindeki çağrılarına bir yenisi daha eklendi.

Yahudilerin Irak’a girmeleri yasak olmasına rağmen bir İsrailli televizyoncunun, Türkiye üzerinden illegal yollarla Irak’a giriş yaptığı ortaya çıktı.

Kuzey Irak’ta yayın yapan ve İsrail hükümetine çalıştığı bilinen İsrail-Kürt dergisi Genel Yayın Yönetmeni Davud Bağıstani, Doğu Kudüs’te, Irak’tan göç etmiş Kürt kökenli 150 bin Yahudi yaşadığını ve bu nüfusa Kuzey Irak’ta büyük ihtiyaç olduğunu öne sürerek “Geri dönün” çağrısı yapmıştı. Bu çağrı ile gündeme gelen Yahudi Kürtleri meselesi, Yahudi mezarlıklarını görüntülemek için İsrailli bir bayan gazetecinin Türkiye üzerinden Irak’a girmesiyle yeniden gündemde. Basın yoluyla “Yahudi Kürtlerinin nüfusunun Irak’ta artması gerekliliği”ni savunması İsrail’in yeni bir sinsi planı olarak yorumlanıyor. Plan, İsrail’in Irak’taki elini güçlendirmeyi hedefliyor.

Irak sınırında kayıtları bulunmayan Kanal 10 ekibinin yapılan araştırmalara göre Irak’a Türkiye-Irak sınırı üzerinden girdiği ortaya çıktı. Irak’ın bütün sınırlarının tamamen kontrol ve müşahade altında tutuluyor olmasına rağmen İsrailli gazetecinin Irak’a Türkiye üzerinden girebilmesi Iraklı yetkilileri şaşkına çevirdi.
Huzeiza Cheney, Kanal 10 televizyonunda “Cumartesi Haberleri” isimli bir program hazırlıyor. Cheney, Türkiye’ye giderek Irak’ın doğusunda bulunan Türkiye-Irak sınırına ulaşmayı başardı. Daha sonra hiçbir resmî uygulamaya tabi tutulmadığını hatta pasaportuna Irak damgası bile vurulmadığını belirterek, İsrail mezarlarını görüntülediklerini ifade etti. Hem Cheney’in cumartesi günü hazırladığı programındaki sunuş konuşmasından hem de görüntülerden Cheney ve ekibinin çekim yapmak için, Irak’a İsraillilerin girmesi yasak olmasına rağmen, yasadışı yollardan kolayca giriş yaptığı anlaşılıyor.

Cheney, “Cumartesi Haberleri”nde “Çekim esnasında pek çok Yahudi mezarlarıyla karşılaştık. Eğer Irak hükümeti izin verirse İsraillilerin bu mezarları ziyaret edebilmeleri mümkün olabilir” diyor. İsrailli gazeteci Cheney, Irak’ta Yahudi Kürtlerinin terk ettikleri köylerini geri alabilmeleri ve savaşta terk ettikleri mülkiyetlerine kavuşabilmeleri için dönmeleri gerekliliğini savunan fazlasıyla grup ve kişilerin olduğunu ifade ederek İsrail’in gizli politikasına destek veriyor. İsrail, Yahudi Kürtleri Irak’a götürerek “Doğu Kudüs’ü Filistinlilere terk ediyoruz” izlenimi vermeyi, artacak Kürt Yahudi nüfusu sayesinde Irak’ta elini güçlendirmeyi ve sular durulduğunda boşaltılan Doğu Kudüs’e kendi vatandaşını yerleştirmeyi planlıyor.

Yahudi fanatikler çobanı vurdu, koyunlarını boğazladı
İsrail’in, Filistin’deki işgalini genişletmek amacıyla Batı Yaka’ya yerleştirdiği Yahudi yerleşimciler Filistinlilere kan kusturuyor. Amerika’nın barış için İsrail’den yapımının durdurulmasını istediği yerleşim birimlerindeki Yahudiler, önceki gün Batı Yaka’nın Ein Abus köyü yakınlarında Filistinli bir çobana ateş ederek yaralarken, koyunları da kestiler. İsrail’in Yediot Ahranot gazetesinde yer alan habere göre, işgal altındaki Yitzhar bölgesinde yaşayan bir grup Yahudi yerleşimci Batı Yaka’nın Ein Abus köyü sakinleriyle çatıştı. Yahudiler ateşli silahlarla Filistinlilere saldırarak köydeki çobanı yaraladı ve Filistinlilere ait en az 10 koyunu da kesti. Yaralı Filistinli hastaneye kaldırılırken, bölgeye gelen İsrailli asker ve polisler hiçbir tutuklama yapmadı. Olayla ilgili olarak bir açıklama yapan İnsan Hakları İçin Hahamlar isimli bir dernek, asker ve polislerin bölgede görev yapmasına rağmen Filistinlilerin savunmasız kaldığını belirterek, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı uyguladığı terörün her gün daha da arttığına dikkat çekti.



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,087 µs