En Sıcak Konular

'Menderes'i unutturmayalım'

17 Eylül 2009 20:29 tsi
Menderes, Zorlu ve Polatkan anılıyor. Bakan Bağış şunları söyledi:

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün gençlerin, eski başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının Türkiye'ye katkılarını net olarak bilmediklerini belirterek, ''Bizim Menderes ve arkadaşlarını unutturmamamız gerekiyor'' dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfınca, Adnan Menderes'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla Topkapı'daki mezarı başında yapılan anma törenine katılan Bağış, Menderes ve arkadaşlarının Türk demokrasisine ne büyük katkıları olduğunun tüm Türkiye tarafından bilindiğini, bugün hala insanların çocuklarına Menderes ve Adnan ismi vermesinin bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Bağış, mesuliyetini üstlendiği AB müzakerelerine ilk başlangıcı ve Türkiye'nin Avrupa Ekonomik Topluluğu'na ilk başvuruyu yapanın Adnan Menderes olduğunu ifade ederek, bu başvurunun, Menderes'in vizyonunun ne kadar geniş ve güçlü olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Demokrasinin Türkiye'de gelişmesinde ve ilk adımların atılmasında Menderes'in çok net katkıları olduğunu vurgulayan Bağış, ''Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının 10 yıl boyunca bu ülkeye yapmış olduğu hizmetleri kimse göz ardı edemez. Bugün Türkiye nüfusunun yarısından fazlası 28 yaşın altındadır. Ve gençler, Menderes ve arkadaşlarının ülkemize katkılarını net olarak bilmiyor, ama bizim Menderes ve arkadaşlarını unutturmamamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Bağış, Türkiye'de taş üstüne taş koyan herkesin hakkını vermek gerektiğini vurgulayarak, bugün AK Parti olarak, onların attığı temeller üzerine daha çağdaş, aydınlık, demokratik, zengin ve müreffeh bir Türkiye oluşturmak için çabaladıklarını söyledi.

Türkiye'de darbeden ve şeriattan korkanların güvencesinin AB olduğunu ifade eden Bağış, Adnan Menderes'in, kendi ölümüne sebep olan korkuları yok etmek için ilk adımı kendisinin attığını belirtti.

Bağış, Adnan Menderes'in vizyonu sayesinde Türkiye'nin önünün çok daha açıldığını ve geleceğe güvenle baktığını sözlerine ekledi.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,243 µs