En Sıcak Konular

Dünyanın en popüler 5 komplo teorisi!

17 Eylül 2009 16:34 tsi
Dünyanın en popüler 5 komplo teorisi!
ABD’de aylık yayımlanan “Foreign Policy” dergisi dünyanın en çok kabul gören 5 komplo teorisini internet sitesinde yayımladı. Listede Obama da var...

1) 11 EYLÜL SALDIRISI: 11 Eylül 2001 tarihinde Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan saldırıya ilişkin en yaygın inanış aslında El Kaide’nin bu saldırılardan sorumlu olmadığı veya tek başına sorumlu olmadığı yönünde. Saldırının hemen ardından, bir Arap haber istasyonu, saldırının gerçekleştiği gün 4 bin Yahudi çalışanın ikiz kulelerdeki işyerlerine gitmediğini, birçok kitap ise saldırının ABD’nin Irak savaşına bahane yaratmak için hükümette bulunan muhafazakârlar tarafından düzenlendiğini öne sürdü. 17 ülkede yapılan anketlerde elde edilen sonuç ise şaşırtıcı: Halkın büyük çoğunluğu bu teorilere inanıyor.

2) YAHUDİ BANKERLER: Yahudilerin dünya finans sistemini kontrol ettiği ve kasıtlı olarak ekonomik krizlere sebebiyet verdikleri teorisi etrafında birçok taraftar topluyor. Bu teorinin son versiyonu da Çin’de 2007’de bir tarihçi tarafından yayımlanan ve kısa sürede bestseller olan bir kitapta kendisine yer buldu. Teoriye karşı çıkanlar ise ekonomik krizlerin birçok nedeni olabileceğini ve Yahudilerin de bu krizlerde para kaybettiklerini ifade ediyor.

3) GİZLİ ÖRGÜTLER: Hür masonlar ve Illumunati gibi gizli toplulukların ulusal hükümetleri perde arkasından yönettiği iddiaları bilindikti ama küreselleşmenin etkisiyle bu teori genişleyerek “küçük bir grup milletler üstü elitin gizlice dünya hükümeti kurmayı hedeflediği” boyutuna ulaştı. Milletler üstü organizasyonlarda söz sahibi elitlerin zirvelerde bir araya gelerek dünyadaki birçok olaya yön verdiği iddia edilirken, bu teoriye karşı çıkanlar ise elitlerin zannedildiği gibi güçlü olmadığını söylüyor.

4) BARACK OBAMA: Özellikle ABD’de son zamanlarda yaygın olan bir inanış ise Obama’nın ABD sınırları içinde doğmadığı, dolayısıyla başkanlık yapamayacağı yönünde. Obama 3 kıtaya yayılmış soy ağacı ile komplo teorisyenleri için cazip bir hedef konumunda.

Gerçek kimliğini ABD halkından sakladığı ve aslında Müslüman olduğu iddia edilen Obama’ya, anket sonuçlarına göre ABD halkının yüzde 23’ü ve Cumhuriyetçilerin yüzde 58’i inanmıyor. Resmi belgeler ise Obama’nın 1961’de Hawaii’de doğduğunu ve Hristiyan olduğunu söylüyor.

5) AIDS: HI virüsünün ABD tarafından üretildiği ve nasıl yayılıyor olduğunun gizlendiği teorisi özellikle Afrika kökenli ABD’liler arasında yaygın bir inanış.  

Etiketler: 11 eylül foreign policy abd bar



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs