En Sıcak Konular

Erdoğan'ın gurur duyduğu eser

17 Eylül 2009 15:53 tsi
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük kongre merkezi olan İstanbul Kongre Merkezi'nin açılışında konuştu. Erdoğan gelinen noktayı açıklarken, başından geçen bir olayı da anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en büyük kongre merkezi olan İstanbul Kongre Merkezi'nin açılışında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

Türkiye, 10 yıllar boyunca bitirilememiş eserlerinin konuşulduğu günlerden bu günlere geldi. Bugün açılışını yapacağımız eser yerin altında 7 kat yerin üstünde 5 kat... Yerin altında bir şehir kurduk. Bu toplantıyı yaptığımız salon 3 bin 250 kişilik.

Biz İstanbul'u bir kongre vadisinine çeviriyoruz. Bir dünya başkentine dönüşecek. Bunun için eksiklikler bir bir giderilecek. İstanbul'da yatak kapasitesi eksik bunun giderilmesi gerekiyor.

Muhsin Ertuğrul'un yıkılacağını açıkladığımız zaman kıyameti koparanlar bugün Muhsin Ertuğrul'un yerine dikilen eseri görünce nasıl bir şey söyleyebilecek. Biz daha mükemmelini yapmazsak geçmişi yok etmeyiz. Buradan sanat camiasından bizi yanlış anlamamalarını istiyorum.

Atatürk Kültür Merkezi'nin temelleri 1946'da atıldı. 1964 yılında tamamlandı. İşte Fark burada..

Burada ayrı ayrı odaların yapılacağı tam 850 ayrı salon var. Otoparkından diğer alanlara herşey düşünüldü. Bura ile İstanbul'un alacağı kongre sayısında ciddi artış yaşanacak.

1999'da İstanbul'da 23 kongre yapılırken 2008'de bu rakam 78'e çıktı. Gelinen mesafe bu... Bundan sonra kongre turizminde İstanbul ilk 10'a girme hedefinde... Bunu buradan müjdeliyorum.

Dün akşam havaalanının yanında bir verildi. WOW Otel'de... 2 bin 500 kişilik bir davet. Geçmişte böyle bir daveti vermek imkansızdı. Artık bu imkan var. İstanbulkbu sorunu çözdü.

IMF toplantıları için İstanbul'a 15 bin konuk bekleniyor.

HAZİNE ARAZİSİNE TAPU İSTEDİLER

Maalesef İstanbul geçmişte çok kötü yönetildi. Son yaşanan sel afeti bunların yansıması oldu. Bizi orada yaşayan halk iyi bilir. Bize sel için suçlama yönetenler medyanın arşivine baksın. Bizim yaptığımız yıkımları göreceklerdir.

Geçen gün bir iftara gittim. "Sayın başbakanım bize tapularımız ne zaman vereceksiniz" diyor. "Bu yerler kimin" dedim. "Hazinenin" dediler. Birbirinin yüzüne bakıyorlar. "Hep böyle mi kalacağız" dediler. "Bu arazileri geri alacağız" dedim. "Aman başbakanım bizi öldürürsünüz." "Hayır" dedim.

Devletin toplu konut imkanlarından faydalanılmak suretiyle bu insanlar buralardan çıkarılacak. Evlere girdiğinzde bakıyorsunuz inanın yaşanılmaz. Kaçak yapılara tolerans göstermedik göstermeyeceğiz.

Ayrıntılar gelecek




Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,499 µs