zorunda! | " /> iyibilgi Ankara zorunda! | "/> iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Bu ‘soru’n çözülmek zorunda!

17 Eylül 2009 13:13 tsi
Bu ‘soru’n çözülmek zorunda! ‘Bize ne’ diyebilirsiniz ama öyle değil. Bize de bir şey ve aslında tüm bölge için çok şey. 2012 bu meselenin halli için tarih olarak gösteriliyor ama o çok geç! Şimdiden bu iş halledilmeli! iyibilgi Ankara

Rusya Devlet Başkanı ile Başbakan Putin arasındaki “hissiyat”ın gerçekte ne olduğu dünyayı etkileyecek. İki lider arasındaki “güven bağları”nın son zamanlarda zayıfladığına ilişkin “kehanet” doğru mu değil mi?

Çünkü ikisi arasında asla bozulmayacakmış gibi duran “dostluk ve güven ortamı” küresel algıya bu günlerde farklı sunuluyor.

Merak konusu 2012 devlet başkanlığı seçimleri. Putin aday olacağının işaretlerini şimdiden veriyor. Medvedev ise “gelecek seçimlerde yeni bir devlet başkanının seçilebileceğini, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile bu konuda herhangi bir sorunları olmadığını” söylüyor.

Ama gerçek bu mu?.. Medvedev’in söylediği Putin’in bir daha aday olabileceği ve bunun aralarında sorun olmadığı. Ama zaten nasıl olabilir ki? Prosedür böyle zaten.

Sorun olması için Medvedev’in de aday olması gerekiyor! Putin ise, Medvedev ile görüşüp, anlaşacaklarını, çünkü aynı kandan gelen ve aynı politik görüşlere sahip kişiler oldukları ifade etmişti.

Cümlenin “bölümleri” üzerinde daha durulabilir ama buna Medvedev’in yanıtı daha önemli: “Bu sözler ‘bariz bir anlam’ taşıyor. Başbakanın popülaritesi oldukça yüksek, ancak benim popülarite oranlarım da fena sayılmaz. Bu nedenle, bunun hakkında şimdiden düşünmemiz gerek. Her sorumluluk sahibi insan gibi belirli sorunlar konusunda birbirimiz ile konuşup, anlaşmalıyız”!

İşte bu cümleler buram buram rekabet kokuyor! Peki “dışarısı” ne diyor? Batı açısından sanki Medvedev daha tutarlı, açık söyleyelim “batı jargonuna” yakın bir lider.

Gürcistan savaşı sırasında Batı bunu daha iyi hissetti. Bu yüzden Batı’nın dili daha çok Medvedev için konuşuyor.

Medvedev’in şansını yükseltecek desteklerden biri Washington’dan gelebilir. Ama Putin-Medvedev dengesi açısından buna ne zaman anlayabiliriz.

Belki minik bir ipucu bu Pazartesi’den sonra gelebilir. Çünkü Medvedev o gün ABD'ye gidiyor. Bu önemli ve yoğun bir gezi. İyi ama burada Medvedev’e “yürü” dense bile Rusya ABD’ye güvenebilir mi?

www.iyibilgi.com

1) Netanyahu ‘kutup denizi’nde mi kayboldu? Ruslar’ın ‘Arctic Sea’ gemisi soruşturması sona erdi. Hani şu bir ucu İran’a ve S-300’lere bir ucu MOSSAD’a gittiği iddia edilen hayalet geminin soruşturması. Peki sonuç?..

2) Bu koltuğun sahibi Ankara’yı üzer mi? Olabilir.. Çünkü kimilerine göre o koltuğun yönettiği ülke ile bizim aramızda bir ‘soğukluk’ var. Tabii tersi de mümkün. Sevindirebilir de! Ama hangisinin olacağı bu ay sonunda ortaya çıkacak.

3) İRAN: Pes mi etti? Bilindiği gibi İran ile “5 artı 1” grubu arasındaki görüşmeler Türkiye’de yapılacak. Asıl problem şu; bu görüşmelerde nükleer silah konusu ne olacak? İran’ın ‘sonrası’ için fazla şansı yok gibi. Ve görünen o ki Tahran yumuşuyor…

 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,551 µs