flaş açıklama! | " /> flaş açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan flaş açıklama!

16 Eylül 2009 18:36 tsi
Davutoğlu'ndan flaş açıklama! Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ile yapılan görüşmelerle ilgili düzenlediği basın toplantısında iki müjde verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Suriye arasında karşılıklı olarak vize uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile İstanbul'da bir araya geldi.

Davutoğlu, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Suriye tarafıyla bugün iki tarihi karar aldıklarını, bu çerçevede iki ülke arasındaki vize uygulamasının kaldırılması kararlaştırıldığını bildirdi. Davutoğlu, "Bugünden itibaren anlaşmanın imzalanmasını mütekaip Türkiye ve Suriye vatandaşları iki ülke arasındaki kardeşliğin nişanesi olarak vizeye ihtiyaç olmaksızın ziyaret edebilecekler" diye konuştu.

Alınan kararın iki ülke arasındaki ilişkilerin ulaştığı seviyeyi gösteren çok önemli bir işaret olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkiler bölgemiz ve uluslararası alanda örnek bir komşuluk ilişkisi haline dönüşmektedir. Bu alınan karar, karşılıklı güvenin ve iki ülke arasındaki karşılıklı güven ilişkisinin bir göstergesidir, gelecek nesillerimize de büyük bir hediyedir.

Bugünkü ikinci önemli ikinci müjde, ikinci tarihi adım ise iki ülke arasında yüksek düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin kurulması kararıdır. Biraz önce imzaladığımız anlaşmayla iki ülke arasında en üst düzeyde yürütülecek bir yüksek işbirliği konseyi kurulmuştur. Bu mekanizma ile her yıl iki ülke başbakanlarının eş başkanlığında iki ülke hükümetlerinin en önemli bakanlarının katıldığı ortak kabine toplantıları yapılacak. Ortak kabine toplantısı öncesinde yılda en az bir kere olmak üzere bakanlar konseyi toplanacak. Bakanlar konseyinde dışişleri bakanı, enerji, ticaret, bayındırlık, savunma, içişleri, su ve ulaştırma bakanları yer alacak." 
 
aa



Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,605 µs