En Sıcak Konular

Atalay: Birilerinin yazdığı senaryo

16 Eylül 2009 17:59 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, alfabeye yeni harfler eklenmesi konusunun, demokratik açılım konusundaki çalışmaların hiçbir yerinde gündeme gelmediğini vurguladı.

Atalay, "Bizden duymadıkça bunlara tedbirli bakın çünkü biz bu konularda birşey açıklamadık. Birilerinin yazdığı senaryolar diyorum ben" dedi.

İçişleri Bakanı Atalay, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti. Şahin'in Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Atalay, demokratik açılım konusunda görüşmelerin sürüp sürmeyeceği ve alfabeye q, x ve w harflerinin eklenmesi yönünde bir çalışma bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Meclis Başkanı'na yaptığı ziyaretin bir tebrik ziyareti olduğunu ancak ziyaret sırasında demokratik açılım konusundaki çalışmalarla ilgili de Şahin'e bilgi verdiğini söyledi. Demokratik açılım konusunda çalışmalarının sürdüğünü ve zaman zaman görüşmelerde de bulunduklarını anlatan Atalay, bu sabah YÖK Başkanı'nı ziyaret ettiğini ve bu konuları değerlendirdiklerini ifade etti. Çalışmaların verimli şekilde devam ettiğini ifade eden Atalay, "Birileri bir senaryo yazıyor, biz onlarla ilgili açıklama yapmak durumunda kalıyoruz. Biz çalışmalarımızı sonuçlandırmadık ve hiçbir şey açıklamadık. Bu, spekülasyonlara müsait bir konudur. Bizden duymadıkça bunlara tedbirli bakın çünkü biz bu konularda birşey açıklamadık. Bugünkü basında çıkan o konuyla ilgili de bizim bir açıklamamız olmadı. Birilerinin yazdığı senaryolar diyorum ben. Biz bu konuda bir açıklama yapmadık, Başbakanlığa bir rapor sunulmadı, biz henüz çalışmamızı sonuçlandırmadık. Hele harflerle ilgili öyle bir konu bizim çalışmamızın içinde hiçbir yerde gündeme gelmedi" şeklinde konuştu.

Sınır ötesi operasyona ilişkin tezkerenin süresinin uzatılması konusunda bir karar alınıp alınmadığı sorusu üzerine Atalay, bu konunun hükümetin hiç gündemine gelmediğini söyledi. Zamanı geldiğinde konunun Bakanlar Kurulu'nda değerlendirileceğini söyleyen Atalay, "Bakanlar Kurulu'nda bu konu henüz değerlendirilmedi. Zamanı gelince değerlendirilir. O konu Bakanlar Kurulu'nun yetkisindedir" dedi.

Atalay, İran'ın iç güvenlik amacıyla 450 kilometrelik sınıra duvar çekme konusunda hazırlıklarının olduğu yönünde haberlerin gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine bu konuda bir duyuma sahip olmadığını ifade etti.

Muhalefetin kapalı oturum konusunda tepkili olduğunun hatırlatılması üzerine hükümet sözcüsünün o konudaki düşüncelerini Bakanlar Kurulu sonrası açıkladığını söyledi. Bu konuların parti yönetimleri arasında değerlendirilebileceğini dile getiren Atalay, "Bizim o konuda illa kapalı olacak gibi bir ısrarımız yok. Bu çalışmanın muhatabı milletimizdir. Çalışmanın değerlendirilmesi gereken, bizim ilk açıklamamızı yapacağımız yer de milletin temsilcisi olan TBMM'dir. Biz o kararlılığımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 

 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs