En Sıcak Konular

Krize sebep olan madde çıkartıldı

16 Eylül 2009 15:17 tsi
Krize sebep olan madde çıkartıldı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçelievler 7. Cadde'yle ilgili yapacağı referandumda 'içkili yer bölgesi olup olmayacağı' maddesinin çıkartıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, konunun CHP tarafından farklı yönlere çekildiği ve kamuoyunun boş yere meşgul edildiği belirtilerek, 7. caddedeki referandumda içkili yer bölgesi olup olmayacağı maddesinin çıkartıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Aşkabat Caddesi'nin (7. Cadde) yaya bölgesi olarak ilan edilip edilmemesi ile ilgili yapılacak kamuoyu yoklamasında sorulacak 15 sorudan birisi de aynı bölgenin 'İçkili Yer Bölgesi' olarak ilan edilip edilmemesiyle ilgiliydi. Bu karar, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP, MHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliği ile alınmış, görüşmelerde caddedeki mevcut meyhanelerin müktesep hak sahibi olduğu açıkça vurgulanmıştı. Kamuoyu yoklamasına böyle bir sorunun sorulmasının da nedeni olarak ta o bölgede oturan vatandaşların yoğun şikâyetleri olduğu dile getirilmiş ve hiçbir CHP'li meclis üyesi de buna itiraz etmemişti. Ancak konuyla ilgili haberlerin gazetelerde yayınlanması üzerine CHP'li meclis üyeleri, CHP Genel Merkezi'nden ve kendi milletvekillerinden tepki görünce bir anda geriye dönüş yaparak tam aksi istikamette açıklamalar yapmaya başladı."

Bu açıklamalara, bazı medya gruplarının da ayak uydurup olayı saptıracak yayınlar başlattığı vurgulanan açıklamada, "Yapılacak kamuoyu yoklaması, Aşkabat Caddesi'nin (7. Cadde) içkili yer bölgesi olup olmamasının tespit amacını taşırken, CHP'li milletvekilleri ve bir kısım medya tarafından 'İçki Yasağı Geliyor', 'İçki Yasaklansın mı', 'Mahalle Baskısı' gibi gerçekle ilgisi olmayan yorumlarla konu akıl almaz mecralara yönlendirildi. Yapılan bu yayınlar insanları kamplaşmaya, insanları kavgaya, bölmeye yönelik davranışlar olmaya başladı. Açıkça ifade etmek lazım ki bu şekildeki yayınlar ürkütücü boyutlara ulaştı. Aklımızın ucundan geçmeyen soruları bile gündeme getiren medyanın bu dehşet verici tutumu, ajitasyon haberleri bizi kamuoyu yoklamasındaki bu soruyu sormaktan vazgeçirecek noktaya getirdi. CHP'li milletvekili, belediye meclis üyelerinin ve aynı paraleldeki medyanın kışkırtıcı, bölücü ifade ve yayınlarına bundan sonra imkân vermemek adına yapılacak kamuoyu yoklamasında "Aşkabat Caddesi'nin 'içkili yer bölgesi ilan edilip edilmemesi' konusundaki soruyu kamuoyu yoklamasından çıkartıyoruz.'' denildi.

(CİHAN) 



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs