En Sıcak Konular

Adli Tıp 2011'e randevu verdi

16 Eylül 2009 15:18 tsi
Samsun’da geç kaldığı için eve gitmeyen ve kalacak yer ararken çay ocağı sahibinin teklifini kabul ederek işyerine giden 17 yaşındaki lise öğrencisi C.M., uyuduğu sırada kendisini taciz eden 32 yaşındaki Tahsin A.’dan duruşmada şikayetçi olmad

Mahkeme genç kızın şikayetçi olmaması ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun beden ve ruh sağlığının araştırılması için 3 Ocak 2011 tarihine randevu vermesi üzerine, tutuklu yargılanan sanığın tahliyesine karar verdi.

Samsun’da geçen Mayıs ayında meydana gelen olayda, C.M. üniversite hazırlık kursu için gittiği dershaneye gitmeyerek, kız arkadaşıyla birlikte gezmeye gitti. Eve geç kalınca da ailesinden korkan genç kız, kalacak yeri olmadığı için dolaşmaya başladı. Bu sırada çay ocağı işleten Tahsin A. ile tanıştı. Teklif üzerine geceyi geçirmek üzere çay ocağına gitti. Ancak, iddialara göre C.M. uyuduğu sırada Tahsin A. genç kızı elle taciz edip cinsel ilişkiye girmek istedi.

C.M.’nin kabul etmeyip direnmesi üzerine vazgeçen sanığın uyumasını fırsat bilen genç kız, çay ocağından kaçarak evine gitti. Ailesi tarafından kayıp bildirimi yapıldığı için polis merkezine götürülen genç kızın olayı anlatması üzerine yakalanarak tutuklanan Tahsin A., 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkamesi’nde bugün hakim önüne çıktı.

Savunmasında suçlamayı kabul etmeyen sanık Tahsin A., “Yolda yürürken duran arabaya çarptı. Yere düştü. Kendisine yardım ettim. Sarhoş gibiydi. Bana bir kafeteryayı sordu. Onu oraya götürürken, kalacak yeri olmadığını söyledi. Ben de başına bir şey gelmesin diye çay ocağına götürdüm. Korktuğu için benim de kalmamı istedi. Ancak kendisine elimi bile sürmedim. Hatta, sabah giderken o benim paramı almış” dedi.

C.M. ise, sanığın ifadelerinin kısmen doğru olduğunu belirterek, “Ben uyurken yanıma gelip uzanmış. Elle taciz etmeye başlayınca uyandım ve kendisini kovdum. O da gidip sandalyelerin üzerine uzandı. Ondan sonra bana bir şey yapar diye sabaha kadar uyumadım. Sabah olunca, o uyuyordu ben kaçıp gittim. Eve gitmediğim için ailem polise haber vermiş. Döndüğümü haber vermek için gittiğimde ifademi aldılar. Ben de olayı anlattım. Kendisinden şikayetçi değilim” dedi.

Olaydan sonra C.M.’nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden alınan raporunda beden ve ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Ancak sanık avukatının talebi doğrultusunda 24.07.2009 tarihinde mahkemenin talebiyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’na faks çekilerek, C.M.’nin beden ve ruh sağlığının araştırılması istedi. İstanbul Adli Kurumu ise, mahkemeye gönderdiği yazıda C.M.’nin raporu için 3 Ocak 2011 tarihine randevu verdiği belirtildi. Bunun üzerine mahkeme, genç kızın şikayetçi olmaması ve Adli Tıp Kurumu'nun randevu tarihinin çok uzun olması nedeniyle Tahsin A.’yı tahliye etti.



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs