En Sıcak Konular

Yaşar Okuyan'a ağır suçlama

16 Eylül 2009 13:04 tsi
Yaşar Okuyan'ın 11 Eylül 1980 gecesi Türkeş'i saklamak için yardım istediği Halil Şıvgın'ın ret yanıtı verdiği' açıklaması tepkiye yol açtı.

Şıvgın, 'Tarihe not düşülecekse doğruları söylesin. Türkeş'le neden ayrıldığını ve neden erken tahliye edildiğini anlatsın' dedi Yaşar Okuyan'ın 12 Eylül dizisinde anlattıklarına Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın'dan tepki geldi.

Akşam Gazetesi'nden Deniz Güçer'in haberine göre, Okuyan, darbeden önceki 11 Eylül gecesi yaşanan olayı '11 Eylül gecesi Türkeş'i Halil Şıvgın'ın evine götürdüm. 'Türkeş Bey burada kalacak' deyince Halil 'olmaz' tepkisi verdi. Eşi Hale devreye girdi ve Türkeş'i orada sakladık' diye anlatmıştı. Ancak bu sözler, Halil Şıvgın'ı kızdırdı.

Şıvgın, Türkeş'in saklanması olayını 12 Eylül'ün 30. yıldönümünde bütün ayrıntılarıyla anlatacağını da belirterek, Okuyan'a ağır suçlamalarda bulundu. Şıvgın, 'Kendisi bu olayı zaten uygun olmayan bir tarzda anlatmıştır. Zamanında Okuyan bunu söyleyince beni gazeteci Yalçın Doğan aradı. 'Türkeş nerede saklandı' dedi. Bilmediğimi söyledim' diye konuştu.

ÖNCE OTURUP VİCDAN MUHASEBESİ YAPSIN

Halil Şıvgın, şunları söyledi: 'Bu tarihi bir olaydır. Sayın Türkeş'e en uygun şartları sağladım. Ama Okuyan siyasi bir amaç güdüyor. Şu kadarını söylemek istiyorum. Dil Okulu'nda merhum Alparslan Türkeş'le neden ayrıldılar? Kendisi nasıl ve neden erken tahliye oldu? Bunları anlatsın da tartışalım. Ben görüşmüyorum kendisiyle. Onun gündeminin malzemesi de değilim. Kendi işine baksın ve doğruları söylesin. Önce oturup bir vicdan muhasebesi yapsın. Bilmiyorum hiç yaptı mı?' Şıvgın'ın açıklamaları üzerine Yaşar Okuyan ise 'Allah'ın bildiği bir gerçek var. Benim Halil Şıvgın'la ne problemim olabilir. Yaşananları aktardım. Eğer öyle değerlendiriyorsa söyleyeceğim bir şey de yok' ifadesini kullandı. 

 



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,457 µs