En Sıcak Konular

Hakim ve savcılara müjde

16 Eylül 2009 12:55 tsi
Adalet Bakanlığı, değişen dünya koşullarını göz önünde tutarak hakim ve savcılara İngilizce öğrenme imkânı sağlayacak.

Bu kapsamda Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'yle anlaşma yapıldı.

2009-2010 eğitim öğretim yılında hazırlık programlarında, merkez teşkilatta, yüksek yargıda, adli ve idari yargıda görevli hâkim ve cumhuriyet savcılarından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca belirlenecek olanlara akademik yıl boyunca tam gün süreli İngilizce dil eğitimi verilecek.

İngilizce dil eğitimi, seviye tespit sınavları Yeditepe Üniversitesi'nde 1 Ekim'de, Bahçeşehir Üniversitesi'nde ise ileride duyurulacak bir tarihte yapılacak. İngilizce eğitimine katılmak üzere müracaat eden ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan hâkim ve cumhuriyet savcıları arasından seçilecek olanlar eğitim süresince ücretli izinli olacak.

Ancak bu süre terfi süresinden sayılacak. Eğitime katılacak olanlara İstanbul'a gidiş ve dönüş yollukları dışında, İstanbul'da eğitimde bulundukları süre içinde harcırah ödenmeyecek. Konaklama katılımcının kendi imkânlarıyla karşılanacak. Eğitime katılmak üzere belirleneceklerin görev yaptıkları yerlerde, hâkim-savcı sayısını eksilterek kendi yetkileri ve iş bölümü içerisindeki işleri de diğer hâkim ve savcılara bıraktıkları ve bu şekilde zaten ağır iş yükü altında bulunan meslektaşlarına ilave külfet yükledikleri nazara alınarak; yürütülecek eğitimde, katılımcıların devam-devamsızlık durumları, not ve başarı-başarısızlık durumları sürekli olarak takip edilecek. Özensizlik ve ihmali görülenler hakkında disiplin işlemi yapılacak.

Dil eğitimiyle ilgili yazı ekinde bulunan ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca uygun görülen "Dil Eğitimi Amacıyla Yurt İçindeki Üniversitelere Gönderilen Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge" ve eklerindeki ilkeler esas alınacak.

İlgililerin ileride mağduriyete uğramamaları açısından ilgili yönergeyi özellikle de tazminata ilişkin hükümleri dikkatli incelemeleri isteniyor. Bu çerçevede istenilen şartlar şöyle:

"1 Eylül tarihi itibariyle, meslekte fiilen 2 yılını doldurmuş, 45 yaşını aşmamış olmak

Geçmiş yıllarda Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezi'nde İngilizce dil eğitimine katılmamış olmak

Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)'ndan son 3 yıl içerisinde 30 ve üzeri puan almış olmak

Unvanlı görevde bulunmuyor olmak

Eğitime başladıktan sonra eğitim süresince eğitimin yarıda bırakılmasını gerektirecek önceden öngörülebilir (askerlik, doğum vb. gibi) yasal veya fiilî mazereti bulunmamak şartlarını taşıyanlardan, Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenleyeceği İngilizce dil eğitimine katılmak isteyenlerin; sadece bir üniversite tercih ederek, eğitim süresince harcırah talep etmeyeceğini de beyan edecek şekilde merkez teşkilatta görevli olanların birim amirlerinin, yüksek yargıda görevli olanların daire başkanlarının, adli yargıda görevli olanların cumhuriyet başsavcılığı veya Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın, idarî yargıda görevli olanların Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'nın uygun görüşünü ve Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)'ndan son 3 yıl içerisinde 30 ve üzeri aldıkları puan belgesini içerir dilekçelerini 18 Eylül günü mesai saati bitimine kadar Başkanlığa ulaşacak şekilde göndermeleri gerekiyor."

cihan



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,551 µs