En Sıcak Konular

AK Parti'den 'Kürt açılımı'na dev kadro

16 Eylül 2009 12:16 tsi
Ülkücü, komünist, muhafazakar, liberal ve Kürt aydın olarak bilinen önde gelen fikir adamları AK Parti'nin Siyaset Akademisi'nde açılım dersi verecek, alacak! İşte o isimler:

AK Parti Hükümeti’nin Kürt sorunun çözmek ve terörü sonlandırmak için başlattığı açılım çalışmaları her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalara, toplumun her kesiminden ciddi anlamda destekler gelirken, AK Parti de parti olarak “siyaset akademisinin” çalışmalarıyla açılım çalışmalarını destek verecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Reha Denemeç'in başkanlığını yürüttüğü “Siyaset Akademisi”nin hazırladığı proje çerçevesinde 140 kişilik geniş katılımla “demokratik açılım” geniş biri çerçevede tartışılacak. AK Parti’nin davet gönderdiği isimler arasında; ülkücü, komünist, muhafazakar, liberal ve Kürt aydın" olarak bilinen Türkiye'nin önde gelen fikir adamları, entelektüeller, sanatçılar ve gazeteciler görev alacak.

Ak Parti Siyaset Akademisi’nde derslere; ünlü sanatçılar Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Sezen Aksu, edebiyatçı Sezai Karakoç, tarih bilimciler Kemal Karpat, İlber Ortaylı, eski bakanlardan Korkut Özal, gazeteci-yazarlar, Çetin Altan, Cengiz Çandar, Taha Akyol, Fehmi Koru, ve eski siyasetçilerden Sadi Somuncuoğlu ve Aydın Menderes ile Türkiye -AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk katılacak.

Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Cemil Çicek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, partinin önde gelen isimlerinden Ömer Çelik ve Eski Bakanlardan Korkut Özal da ders verecek isimler arasında yer alıyor. 

AK Partinin oluşturduğu taslak listede yer alan isimlerin bazıları şunlar: Sezai Karakoç, Çetin Altan, Cengiz Çandar, Taha Akyol, Fehmi Koru, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Mümtaz'er Türköne, Aydın Menderes, Murat Yetkin, Etyen Mahçupyan, Mir Dengir Fırat, İhsan Arslan, Hasan Cemal, Ekrem Dumanlı, Halil Berktay, Ruşen Çakır, Sevan Nişanyan, Gülay Göktürk, Ünal Tanık ve Ferhat Kentel bulunuyor.

BABİL KULESİ GİBİ LİSTE

DEHAP Eski Genel Başkanı ve Kürt siyasetinin önemli figürlerinden Murat Bozlak, Ümit Fırat, Altan Tan ile sol geleneğin önemli isimlerinden Nabi Yağcı, Tanıl Bora, Zülfü Livaneli, Ahmet İnsel, Hadi Uluengin, Murat Belge gibi isimlerin yer aldığı liste “Babil kulesi gibi” herkesimden insanı içinde barındırıyor.

Türkiye’nin entelektüel birikiminin toplamı konumunda olan listede milliyetçi camianın sembol isimlerinden Sadi Somuncuoğlu, Nevzat Kösoğlu da yer alıyor.

Siyasetçileri, akademisyenler ve gazetecileri bir araya getiren programda dünya görüşleri birbiriyle çelişen birçok isim de yer alıyor. Bir yanda MHP’ye danışmanlık yapan Vedat Bilgin’in ismi yer alırken diğer yandan Joost Lagendijk gibi bir isimde bulunuyor.

HOCALARIN HOCALARI DA LİSTEDE

Yapılan teklifi kabul etmesi durumunda katılımcılar hocaların hocası olarak bilinen Şerif Mardin, Kemal Karpat, İlber Ortaylı, Ergun Özbudun gibi isimlerden ders almış olacak.

Bu sembol isimlerin yanında Nilüfer Göle, Atilla Yayla, Taner Berksoy, Toktamış Ateş, Naci Bostancı, Levent Köker, Deniz Ülke Arıboğan, Kemal Görmez, Yasin Aktay, Fazıl Hüsnü Erdem, Mesut Yeğen, Beril Dedeoğlu, İhsan Dağı, Hüseyin Yayman, Hatem Ete gibi isimlerde bulunuyor.

Listedeki isimlerin birçoğuna henüz teklif ulaşmazken bu isimlerin teklif geldiğinde nasıl tepki verecekleri merak konusu oldu. Genel Koordinatör Ercan Demirci Bayram sonrasında listedeki tüm isimlerle irtibata geçileceği ve davetin AK Parti adına yapılacağı belirtiliyor.

Demokratik açılım sürecinin Hükümet adına koordinatörlüğünü yürüten İbrahim Kalın program çerçevesinde ders verecek isimler arasında yer alıyor.

BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARAN PROGRAM

2009 Yerel seçimleri öncesi “siyaset yerelde başlar” sloganıyla 81 ilden gelen yaklaşık 20 bin katılımcıya eğitim veren Siyaset Akademisi yeni döneme de iddialı biçimde hazırlanıyor.

Yerel yönetimler programından birçok belediye başkanı ve meclis üyesi devşiren AK Parti, Siyaset Akademisini oldukça önemsiyor. Başbakan Erdoğan bile bütün programlarını değiştirip Akademinin programına katılıyor.
Siyaset Akademisi katılımcıları arasından geçmiş dönemde 6 İl, 132 İlçe ve 200 Belde Belediye Başkanı çıkarırken; 2500’ü aşkın Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi de seçtirdi.

Akademi Genel Koordinatörü Ercan Demirci’nin belirttiğine göre Akademinin katılımcıları arasında AK Partililer kadar MHP, CHP ve DTP’liler de bulunuyor. Demirci, Akademi Hocaları şehre geldiğinde insanların bu kişileri dinlemek ve görmek için bunu bir fırsat olarak gördüğünü ve yoğun bir talebin olduğunu ileri sürüyor.

haber7



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs