büyük piyango (!) | " /> büyük piyango (!) | "/>

En Sıcak Konular

Eminağaoğlu'na büyük piyango (!)

16 Eylül 2009 11:03 tsi
Eminağaoğlu'na büyük piyango (!) 
İhracı istenen Eminağaoğlu hakkında bakın kimler karar verecek...

Adalet Bakanlığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı (YARSAV) ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlatması, gözleri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) çevirdi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Eminağaoğlu hakkında disiplin cezası uygulanması istemiyle dosyayı HSYK'ya gönderebilecek. Eminağaoğlu hakkındaki dosya HSYK'ya geldiğinde büyük komedi yaşanacak… YARSAV Başkanı hakkında, HSYK'da bulunan YARSAV'lı üyeler karar verecek.

BAŞKAN HAKKINDA ÜYE KARAR VEREBİLİR Mİ?

HSYK'nın YARSAV'lı 3 üyesi, hakkında dört ayrı soruşturma bulunan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilgili işlem yapacak. YARSAV üyeleri HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK'nın asil üyeleri Musa Tekin ve Orhan Cem Erbük, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun ihracı konusunda karar verecek.

EMİNAĞAOĞLU HAKKINDAKİ KARAR TARTIŞMALI OLACAK

HSYK'da; yargıdan beş, Adalet Bakanlığı'ndan iki temsilcinin bulunduğu 7 üye yer alıyor. Yargıdan gelen 5 asil üyesinin 3'ünün YARSAV üyesi olması, Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında verilecek kararı tartışmalı hale getiriyor. HSYK'nın asil üyesi Ali Suat Ertosun'un da, Ergenekon Terör Örgütü davası sanıklarından Engin Aydın ile buluşması ve irtibatı göz önüne alındığında, Eminağaoğlu'nun şimdiden oy çokluğuyla aklanacağı şeklinde yorumlanıyor.

YEDEK ÜYELERİN TAMAMI DA YARSAV'A ÜYE

HSYK'nın, Eminağaoğlu hakkında karar verecek heyette yer alan 3 YARSAV'lı üyenin yerine HSYK'nın yedek üyeleri görevlendirmesi gerekiyor. Söz konusu görevlendirme yapılsa da sorun yine çözülmeyecek. HSYK'nın, 5 yedek üyesinden tamamı da Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) üye... HSYK'nın yedek üyeleri olan Coşkun Öztürk, F. Anıl Genç, Ayşe Albayrak Doğan, Feyzi Altınok ve H. Ceyda Kerman da, YARSAV'da üye olarak görev yapıyor.

EMİNAĞAOĞLU: YARSAV ÜYESİ OLMASINDA SAKINCA VAR MI?

YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na, HSYK'nın yargıdan gelen 10 üyesinden 8'inin YARSAV üyesi olduğunu ve hakkında karar vereceğini hatırlattık, Eminağaoğlu, “Vakit gazetesine beyanat vermiyorum” dedi. Eminağaoğlu, ikinci aramamız üzerine, “Amacınız nedir? HSYK'nın 12 üyesinin 12'sinin YARSAV üyesi olmasında sakınca mı var?” dedi ve ardından telefonunu kapadı.

***

SÜREÇ NASIL GELİŞECEK?

Adalet Bakanlığı, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlattı. Adalet Bakanlığı ikisi adli, ikisi de disiplin olmak üzere Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında yürütülen soruşturmada savunmasını istedi.

Eminağaoğlu'nun Yargıtay ek binasında yaptığı basın toplantısının derneklerin kamuya ait bir yerde açıklama yapma yasağına aykırı davranması ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden "Ergenekon" davası başta olmak üzere hukuki konularda açıklamalarda bulunması nedeniyle yürütülen adli soruşturmada savunması istendi.

Eminağaoğlu, savunmasını verdikten sonra Adalet Bakanı kovuşturma açılmasını isterse Ankara'daki bir mahkeme Eminağaoğlu'nun hakkında iddianame düzenleyecek ve son kovuşturmanını açılmasına ise Sincan Ağır Ceza Mahkemesi karar verecek.

Bu süreç sonucunda Eminağaoğlu'nun yargılanması yönünde karar çıkarsa, yargılama Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde yapılacak.

Eminağaoğlu hakkında "tarafsızlığını ve saygınlığını yitirdiği" gerekçesiyle Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca yürütülen idari soruşturma kapsamında da savunması istendi.

Meslekten ihraç istemiyle yürütülen soruşturmada Eminağaoğlu, savunmasını verdikten sonra Teftiş Kurulu soruşturmayı tamamlayarak Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderecek.

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de Teftiş Kurulu'nun raporunu yerinde görürse, Eminağaoğlu hakkında disiplin cezası uygulanması istemiyle dosyayı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderebilecek. İstenen disiplin cezası meslekten ihraç da olsa bu konuda son sözü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu söyleyecek. Hakimler ve Savcılar Kanunu'na göre hakimler ve savcılarla ilgili "uyarı", "kınama" ve "meslekten ihraç" cezaları öngörülüyor.

 vakit



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs