En Sıcak Konular

Yermez'i ETÖ mü tehdit etti?

16 Eylül 2009 09:40 tsi
Yermez'i ETÖ mü tehdit etti?
Garih cinayeti hükümlüsü Yener Yermez'e devlet kanalıyla yapılan tehditte Ergenekon parmağı. Bakın Yermez'in avukatı kimi işaret etti...

Yener Yermez'in 'Üzeyir Garih'i Ergenekoncular öldürdü' itirafı ardından tehdit mektubu aldığı ortaya çıktı. Yermez'in avukatı Piroğlu, müvekkilini tehdit eden Selim Özdemir'in eski Adli Tıpçı Ümit Sayın'la bağlantısına dikkat çekerek araştırılmasını istedi.

Garih cinayetiyle ilgili yazdığı itiraf mektubunun Yeni Şafak'ta yayınlanmasından 20 gün sonra Mersin E tipi kapalı cezaevinden tutuklu bulunan Selim Özdemir adlı bir kişiden tehdit mektubu aldığı ortaya çıkan Yener Yermez'in avukatı Coşkun Özgür Piroğlu, Selim Özdemir ismi üzerinde dikkatle durulması gerektiğini ifade ederek, “Bu kişiyle ilgili zaten dava açıldı.

Yarın da ilk duruşmamız var. Ama bizim asıl amacımız mektubu gönderen değil gönderten. Arkasındaki karanlık güçler. Ben eski adli tıp doçenti Ernegekon tutuklusu Ümit Sayın'la bu kişinin arasında bir bağ olabileceğini düşünüyorum. Araştırılmasını talep ediyorum” dedi.

“AKILLI OL”

Avukat müvekkiline gönderilen mektubun, tam da YeniŞafak'ta yayınlanan 'Üzeyir Garih cinayetini ben işlemedim. Ergenekoncular ailemi tehdit edince cinayeti üstlenmek zorunda kaldım' sözlerinin ardından gönderilmesinin düşündürücü olduğunu belirterek, “Yermez'in bu sözleri birilerini rahatsız etmişi ki böyle bir mektup gönderiliyor. Zaten çok akıllıca yazılmış bir mesaj ama içi tehdit dolu. 'Selamünaleykümle' başlayıp 'Allah'a emanet ol' dilekleriyle biten bir mektupta savcı tehdit unsuru görmese dava açmaz.

MEKTUBA SORUŞTURMA

Selim Özdemir'in mektubunda yer alan “Çok fazla öten horozun başına neler gelir bilirsin. Uşak'ta neler oldu mesela bunu unutma. Bu arada bizim paşaların sana çok selamı var. Eğer istersen suyunla ilgilenelim diyorlar. Ne dersin ilgilensinler mi? Neyse sen rahat ol. Akıllı ol” sözleri üzerine Özdemir ve tehdit içerikli mektuba 'görülmüştür' damgası vuran cezaevi yönetimiyle ilgili Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Ramazan Ünal soruşturma başlattı. Yarın duruşması görülecek olan davanın iddianamesinde şüphelinin tehdit suçundan cezalandırılması istendi.

yenişafak



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs