dört ayrı iddianame daha | " /> dört ayrı iddianame daha | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon’da dört ayrı iddianame daha

16 Eylül 2009 08:17 tsi
Ergenekon’da dört ayrı iddianame daha Ergenekon terör örgütü iddiasıyla soruşturulan yapılanmaya yönelik döndüncü değil, 4 ayrı iddianamenin hazırlandığı öğrenildi.

Dursun Çiçek ve Dalan aynı iddianamede. ÇYDD ve ÇEV için ayrı, oramirallere suikast iddiasına ayrı, Poyrazköy cephaneliğine de ayrı iddianame hazırlanıyor.

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla soruşturulan yapılanmaya yönelik döndüncü değil, 4 ayrı iddianamenin hazırlandığı öğrenildi. Ergenekon savcılarının, yeni iddianameleri konularına ve sanıklarına göre ayırdıkları ifade edildi. Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nı hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek, eylem planı bürosunda bulunan avukat Serdar Öztürk ile firari Bedrettin Dalan için ayrı, ÇYDD ve ÇEV için ayrı, Poyrazköy cephaneliği için ayrı ve Deniz Kuvvetleri’nde oramirallere yönelik suikast planları için ayrı iddianameler yazılıyor.

ÇİÇEK VE DALAN AYNI İDDİANAMEDE

Yazımlarına başlanılan 4 ayrı iddianamenin en merak edileni “Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nın altında imzası bulunduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek ile ilgili olanı. Soruşturma kapsamında Çiçek’e ait olan 150 imzanın toplandığı ve bunların tamamının Adli Tıp’ça incelendiği öğrenildi. Adli Tıp’ın ‘’Belgedeki imza Albay Dursun Çiçek’in elinin ürünü’’ raporu verdiği belirtildi. Çiçek’in imzasının yer aldığı skandal eylem planı ofisinde bulunan avukat Serdar Öztürk de aynı iddianamede ‘sanık’ olacak. Bu iddianamede İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bedrettin Dalan ve ona ‘’Kaç’’ diyen eski MİT’çi Özel Yılmaz’ın da ‘sanık’ olacağı öğrenildi. 

ÇEV VE ÇYDD İÇİN AYRI HAZIRLANACAK

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan bir diğer iddianame Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni (ÇYDD) kapsayacak. ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer’in Amerika’ya kaçtığı ortaya çıkmıştı. ‘Firari sanık’ konumunda olacağı belirtilen Yaşer’in yanı sıra, gözaltına alınan bazı ÇYDD yöneticilerinin de sanıklar arasında yer alacağı öğrenildi. ÇEV ve ÇYDD’de yapılan aramalarda ele geçen belgelerin iddianamede yer alacağı belirtildi. Her iki derneğin Ergenekon’un sivil toplum ayağındaki yapılanmanın başında yer aldığı da iddialar arasında.

ORAMİRALLERE SUİKAST PLANI İDDİASI

Deniz Kuvvetleri eski KomutanıMetin Ataç ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit’e yönelik suikast girişimiyle ilgili soruşturmanın iddianamesi de Ergenekon’a dahil ediliyor. Beşiktaş Adliyesi’nde görevli savcı Süleyman Pehlivan tarafından yürütülen soruşturmanın iddianamesinin yazımının sürdüğü ve tamamlanınca da Ergenekon kapsamına alınacağı ifade edildi. Suikast iddiasıyla ilgili  olarak tutuklanan 7 teğmenin bu iddianamenin sanıkları olacakları öğrenilirken, teğmenleri yönlendirdikleri iddia edilen Albay O. Y. ile Albay T. D.’nin durumu netlik kazanmadı. 

Poyrazköy için ayrı hazırlık

Aylardır firarda olan ve 20 gün önce Star Ankara Haber Müdürü Cevheri Güven Beyaz Rusya’daki kaldığı otelde ulaştığında “Bir hafta içinde dönüyorum” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Bedrettin Dalan’a ait İstek Vakfı arazisinde ele geçen silahlar ve gözaltına alınanlarla ilgili de ayrı bir iddianame yazılıyor. Poyrazköy’deki arazide yapılan kazılarda 15 dolu law silahı, 7 boş lav, 14 el bombası, 24 el bombası fünyesi, 450 gr C3 patlayacı,  7 hakem bombası, 3 binin üzerinde fişek patlayıcı malzemeleri ile işaret fişekleri ve bubi tuzakları ele geçirilmişti.  Üçüncü Ergenekon iddianamesinde “Tutuklu sanık Emekli Albay Levent Göktaş’a bağlı ekiplerin Göktaş’ın serbest bırakılmaması durumunda Poyrazköy’de gömülü silahlarla Ergenekon Savcılarına yönelik eylem yapacakları” iddia edilmişti. Aralarında Emekli Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Denzi Binbaşı Emre Onat ve Yarbay Mustafa Türkan Ecevit’in bulunduğu kişilerin bu iddianamede ‘sanık’ olarak yer alacağı belirtildi. Albay Dursun Çiçek’le aynı gün, Poyrazköy cephaneliğiyle ilgili ifadeleri alınan 7 albayın durumu ise belirsizliğini koruyor. 

Ergenekon Bienal’de!

11. Uluslararası İstanbul Bienali’nde Ergenekon Davası da yerini aldı. Leonore Bonaccini ile Xavier Fourt tarafından kurulan medya kollektifi Bureau d’etudes tarafından üretilen Terörün Yönetimi adlı çalışmada, 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa ülkelerinde yer alan Gladio örgütlenmelerine vurgu yapılırken, Türkiye’yi ilgilendiren bölümlerde Ergenekon’un ismine de yer veriliyor. 

Tan suikastinde ‘şüphe’

Van eski Valisi Hikmet Tan’a 2004 yılında gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili müebbet hapis cezasına çarptırılan 3 sanığın avukatı Dincel Aslan, ‘’olayda Hizb-ut Tahrir-Ergenekon bağlantısı olduğu’’ iddiasıyla Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeniden yargılama talebinde bulundu. 

Savcı: Basın özgürlüğü

Aktütün Karakolu baskınıyla ilgili haberlerde ‘gizli belgeleri açıkladığı’ gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Taraf gazetesi Sorumlu Müdürü Adnan Demir’in beraati istendi. Savcı Hüseyin Ayar,  ‘vahim nitelikli ve kamuoyunu sarsıcı’ eyleme ilişkin, haberin ’basın özgürlüğü’ kapsamına girdiğini vurguladı.

 
star



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs