En Sıcak Konular

Bakan Eroğlu seferberlik ilan edecek

15 Eylül 2009 22:43 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2010 yılını taşkınlarla ilgili bir seferberlik yılı ilan edeceklerini belirtirken, müteahhitlere de hazırlıklı olun çağrısında bulundu.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) tarafından, Devlet Su işleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile müteahhitlere yönelik Ankara Grand Rixos Otel'de bir iftar yemeği verildi.

Yemeğe Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sayıştay yetkilileri, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, DSİ çalışanları, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ve çok sayıda müteahhit katıldı.

Eroğlu, yemek sonrasında yaptığı konuşmada, kendilerinin müteahitlere rakip olmadığını, müteahhitlerle birlikte aynı hedefe koşan bir aile ve iş arkadaşları olduklarını söyledi. Türk müteahhitlerinin dünyada 3. sıradan 2. sıraya yükseldiğine işaret eden Eroğlu, ''Müteahhitlerimizle gurur duyuyoruz'' dedi.

Müteahhitlik sektörünün istihdam ve döviz getirme noktasında çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu anlamda da hükümet olarak gerekli desteği verdiklerini ve vermeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Türkiye'de 2010 yılında yatırımları daha da hızlandırmak istediklerini anlatan Eroğlu, kriz döneminde kamu yatırımlarının artmasının krizin açılmasında önemli bir parametre olacağına kaydetti. DSİ'nin yatırımlarına da değinen Eroğlu, DSİ'nin çok önemli bir atılım başlattığını, bu kapsamda sulama yatırımlarının 300 milyon liralardan 2.5 milyar liraya yükseldiğini dile getirdi.

Hidroelektrik santrallerle enerji yatırımlarına da değinen Eroğlu, ''Devletin kendi imkanlarıyla 100-150 yılda ancak başaracağı 23-25 bin megawatlık enerji üretimini, özel sektör yüzde 70'ini 5-6 yılda gerçekleştirmiş olacak. Bu da özel sektörün gücünü gösteriyor'' diye konuştu.

DSİ'nin sulamada yap-işlet-devret modelini de geliştirdiğini belirten Eroğlu, ancak bu konunun tam anlaşılamadığını, bununla ilgili eksiklikler varsa tartışmaya ve görüş alışverişinde bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

-''TAŞKINLARDA MÜTEAHHİTLERİN İŞ MAKİNALARI KULLANILABİLİR''-

Bu arada 2010 yılını taşkınlarla ilgili bir seferberlik yılı ilan ettiklerini açıklayan Eroğlu, gelecek yıl derelerle ve taşkınlarla ilgili bir seferberlik başlatacaklarını anlattı.

Müteahhitlerin elinde birçok iş makinasının bulunduğuna işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:

''Bu anlamda müteahhitlerin iş makinalarına ihtiyaç var. Birçok iş makinası boşta yatıyor. Bu iş makinelerinin kullanılmasıyla hem derelerin ıslah edilmesini sağlarız, hem de vatandaşları taşkınlardan ve sel baskınlarından kurtarırız. Gelin hazırlık yapın. Gerek sulamada, gerek taşkın korumada gerekli adımları atın. ''

-''YAYLA TURİZMİNİ ÜLKEYE KAZANDIRALIM''-

Dünyada deniz turizminden yayla turizmine bir kayma olduğuna dikkati çeken Eroğlu, Türkiye'nin de bu konuda önde giderek fırsatı değerlendirebileceğini bildirdi ve müteahhitlere seslenerek, ''Yap-işlet-devretlerle deniz turizminin yanısıra ülkeye yayla turizminide kazandıralım'' dedi.

2010 yılında büyük yatırımların gerçekleşeceğini de belirten Eroğlu, bu kapsamda hızlı tren ve birkaç bölgeyi kapsayan havaalanı projelerinde özel sektörü görmek istediklerini vurguladı. Müteahhitlerin her biçimde büyümesini istediklerini ifade eden Eroğlu, bu kapsamda da hükümet olarak her türlü sorunu çözmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu da çalışmalarında Çevre ve Orman Bakanlığı ve DSİ ile sık sık temas halinde olduklarına işaret ederken, bu anlamda dertlerini rahat bir biçimde anlatabildiklerini ve yol katedebildiklerini bildirdi.

aa



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,130 µs