En Sıcak Konular

Yeni lider Fener mi?

15 Eylül 2009 21:44 tsi
Ankaraspor'un küme düşürülmesinden sonra ne olacak ?

Ankaraspor öncelikle Tahkim Kurulu"na itirazda bulunacak.

Burada iki yol var;

Birincisi Tahkim Kurulu kararı onaylarsa Ankaraspor"un ligden düşürülmesi kesinleşecek ve geriye dönüş yolu kapanacak.. Bu durumda Süper Lig bu sezon 17 takımla oynanırken, Başkent ekibinin ligde ilk 4 haftada oynadığı maçların sonuçları tescil edilecek ve geriye kalan haftalarda ise oynayacağı ekiplerin hanesine 3-0"lık hükmen galibiyetle 3"er puan yazılacak.

Ancak burada bir iddia daha var: Onda da Ankaraspor"un şu ana kadar ligde oynadığı maçlar silinecek ve bundan sonra karşılaşacağı rakiplerinin hanesine puan yazılmayacak. Bu durumda Süper Lig"de puan durumu yeni baştan oluşturulacak ve Galatasaray"ın Ankaraspor ile oynayıp kazandığı maçın sonucu geçerliliğini yitireceği için Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükselecek. Ancak bu durumun kesinleşmesi için Futbol Federasyonu"nun kararı olması gerekiyor.

Bu arada gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'den, Turkcell Süper Lig'e 3 yerine 4 takım yükselecek.

FUTBOLCULARA EK SÜRE VERİLMESİ GÜNDEMDE

Ankaraspor'un Tahkim, FİFA, CAS ve şirket olması nedeniyle ticari dava açması beklenirken, teknik adam, futbolcular ve daha önce yapılan maçların durumları da kafalarda soru işareti bıraktı. Futbol Federasyonu'nun futbolcuların durumu ile ilgili bir toplantı yaparak karar vermesi bekleniyor. Federasyon'un bayram sonrası toplanacağı belirtiliyor.

Futbolcuların bir anda bir sezon oynamama sorunu ile karşı karşıya kaldığı bu karar sonrasında federasyonun futbolculara transfer için ek süre verebileceği gelen söylentiler arasında. Federasyon'un bu futbolcular için 15 günlük bir transfer süresi vereceği belirtiliyor. Diğer bir sıkıntıda Ankaraspor Teknik Direktörü Jurgen Röber'in durumu. Bilindiği gibi yabancı teknik direktörler 1. Lig' de görev alamıyorlar. Bu durumda teknik dirktör için de tazminat yolu açılıyor. Federasyonu bekleyen bir diğer sorun da Ankaraspor'un bugüne kadar yaptığı maçlar. Federasyon eğer bu günden sonraki maçları hükmen yenilgiye bağlarsa, daha önce yapılan maçlarda Ankaraspor'un rakiplerinin itiraz etme hakkı doğacak.



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,308 µs