En Sıcak Konular

TRT Euronews'a ortak oldu

15 Eylül 2009 17:34 tsi
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), çok dilli uluslararası haber kanalı Euronews'e yüzde 15,70'lik hisseyle ortak oldu.

Kanaldaki en büyük dördüncü paya sahip olan TRT, hissedar olarak kanalın denetleme kuruluna da katıldı.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, Ocak 2010'da Türkçe Euronews'un yayın hayatına başlaması amacıyla 27 Şubat 2009'da imzalanan ortaklık anlaşmasının 6 Ağustos 2009'da uygulamaya konduğu hatırlatıldı.

Açıklamaya göre TRT, yüzde 25,37'lik pay sahibi olan France Televisions, yüzde 22,84'lük pay sahibi olan RAI ve yüzde 16,94'lük pay sahibi olan RTR'nin ardından yüzde 15,70'lik payla Euronews'un en büyük dördüncü hissedarı oldu.  TRT aynı zamanda, Pier Luigi Malesani'nin başkanlığını yaptığı Euronews Denetleme Kurulu'na da katıldı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin TRT'nin Euronews'un en büyük hissedarlarından biri olarak çok büyük bir adım attığını, dünyaya sekiz dilde yayın yapan ve Avrupa'nın en çok izlenen uluslararası haber kanalında Türkçe yayın yapılacak olmasının çok anlamlı ve gurur verici olduğunu ifade etti.
Ortaklığın sadece Türkiye'nin AB'ye giriş sürecine değil, aynı zamanda Türkiye'nin yurtdışında tanıtılmasına da katkı sağlayacağını kaydeden Şahin, işbirliğinin iki kuruluşun karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından da önemine işaret etti.

Euronews İcra Kurulu Başkanı Philippe Cayla da, TRT gibi saygın bir ortakla çalışmanın kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu dile getirerek, Türkçe yayınlar sayesinde hem kanal dağıtım ağının hem de Türkçe konuşulan bölgelerdeki seyirci kitlesinin genişleyeceğini belirtti.  Cayla, bu ortaklık sayesinde Türkçe konuşan bölgelerden gelen haberlerin daha fazla ve ayrıntılı şekilde ele alınmasının da sağlanacağını kaydetti.

EURONEWS'DA  TÜKÇE YAYIN
Euronews, Almanca, Arapça, İspanyolca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Portekizce ve Rusça'ya ek dokuzuncu dil olarak Ocak 2010'dan itibaren günde 24 saat Türkçe yayın yapacak.
34 uydudan oluşan geniş bir ağ üzerinden dünyaya ulaşacak olan Euronews Türkçe yayını, Euronews yayınının iletildiği kablo, ADSL, uydu gibi dijital dağıtım ağları aracılığıyla 150 ülkede 293 milyon hanede seyredilebilecek.  Euronews'un internet sitesi olan "www.Euronews.net"e, mevcut sekiz dilin yanı sıra Türkçe de eklenecek.

TRT de Türkiye'de 17 milyondan fazla eve ve Türkçe konuşan komşu ülkelere farklı dağıtım ağları aracılığıyla Euronews'un Türkçe versiyonunu yayınlayacak.

Dünyada gelişen olayları Avrupa bakış açısıyla işleyen Euronews, Ocak 1993'te kuruldu. Günde 24 saat, eş zamanlı olarak 8 dilde yayın yapan Euronews'ta her yarım saate bir haber bülteni ve gündeme ilişkin ayrıntıları içeren programlar yayınlanıyor.

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs