En Sıcak Konular

AK Parti'den Kürtçe ve Zazaca tebrik kartı

15 Eylül 2009 13:19 tsi
AK Parti, vatandaşların Kadir Gecesi'ni Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerinde yazılmış tebrik kartlarıyla kutladı.

AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara ile partinin ilçe yönetimi, halkın Diyarbakır'da Kadir Gecesi'ni üzerinde üç dilde yazılmış kutlama mesajını birer karanfille birlikte esnaflara dağıttı.

DTP'li belediye başkanlarının hemen her yıl yaptığı ve haklarında dava açıldığı Kürtçe ve Zazaca davetiye ve tebrik kartı uygulamasını AK Parti de başlattı. AK Parti, Diyarbakır'ın farklı bölgelerini kurduğu masalarda vatandaşlara tebrik kartı ve karanfil dağıtarak kandillerini kutluyor. Partinin Bağlar İlçe Başkanlığı ise yeni bir uygulamaya imza attı. Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, üzerinde Türkçe 'Kadir gecenizi tebrik ederim'; Kürtçe, 'Şewa weşa Leyletül Qedri piroz dikim' ve Zazaca 'Şewa şima'ya Leyletül Qedri piroz kena' yazılı tebrik kartlarını Sağlık Ocağı Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşlara dağıttı.

Kara, beraberindeki 30'a yakın partili ile birlikte ilçe binasından Bağlar Dörtyol semtine kadar yoldan geçen vatandaşlarla ile cadde üzerinde bulunan esnafların kandilini kutlayarak, hazırladığı tebrik kartlarını verdi. 'Barışın gelmesi, kanın durması umuduyla' vatandaş ve esnafları kartları veren partililere, halkın oldukça sıcak davranması dikkat çekti.

Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, Kadir Gecesi vesilesiyle halkla buluşmak istediklerini belirterek, demokratik açılımının gündemde olmasının başlattıkları buluşma açısından önemli olduğunu vurguladı. Barış çabalarının yoğun olarak sürdüğü bir dönemde olduklarını anlatan Kara, herkesin elinden geleni ortaya koyduğunu kaydetti. Hükümetin bu ateşin sönmesi için varını yokunu ortaya koyduğunu belirten Kara, hiçbir partinin, hiç kimsenin almadığı riski üstlendiklerini dile getirdi.

Barış çabalarına destek sağlamak için yola koyulduklarını ve esnaflarla buluştuklarını ifade eden Kara, "Sayın Başbakanımız Kürt sorununun çözümünde tek kurtarıcıdır. Bu sorunu çözecek tek parti AK Parti'dir. Bulunduğumuz bölgede halkımız Türkçe, Kürtçe ve Zazaca konuşuyor. Biz halkın kandilini kutlarken üç dille, kendi dilleriyle yazılmış kartlar dağıtıyoruz." şeklinde konuştu. Demokratik açılımın hayata geçtiğini göstermek istediklerinin altını çizen Kara şunları söyledi: "İnsanlar Kürtçe ya da istediği dilde konuşabiliyor. Bunun ilk uygulaması da biziz. Bu sürece herkesin destek vermesini istirham ediyorum. Bu çaba için yola çıktık."

cihan



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs