En Sıcak Konular

Gökçek'ten 'içki' tepkisi

14 Eylül 2009 22:18 tsi
Gökçek, Bahçelievler 7. Cadde'de yapılacak referandumla ilgili, "İçki yasağı diye bir şey yok" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bahçelievler 7. Cadde'de yapılacak referandumla ilgili, "İçki yasağı diye bir şey yok. Referandumla Bahçeli halkının eğilimini öğreneceğiz. Halk daha fazla içkili mekan açılmasını isterse, bunu ben teşvik edeceğim" dedi.
Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Bahçelievler 7. Cadde'de yolun belli saatlerde taşıt trafiğine kapatılması ve caddede içkili mekanların varlığına yönelik referandum yapılmasına ilişkin önerge verildiğini, önergenin oy birliğiyle kabul edildiğini anımsattı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın bu iki konunun birbirinden ayrı oylanması talebini ilettiğini ifade eden Gökçek, CHP'lilerin daha sonra içki konusunun referanduma götürülmesine karşı çıktıklarını söyledi.

Referandum yapılmasına oy birliğiyle karar verildiğini vurgulayan Gökçek, "İçki yasağı diye bir şey yok. Referandumla Bahçeli halkının eğilimini öğreneceğiz. Halk daha fazla içkili mekan açılmasını isterse, bunu ben teşvik edeceğim. Bu bölgede yüzde 80 CHP'ye oy çıktı. Yüzde 80 de içkiye oy çıkar biz de uygularız. Halkın görüşünden niye korkuyorsunuz? Halkın katılımcılığından CHP'nin korkmamasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ
Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri Fazıl Güleken, İsa Hayırlı ve Ali Ergin, karşı söz aldı.

Bahçelievler 7. Cadde'nin içkili alan haline getirilmesi konusunun referanduma sunulmasının yanlış olduğuna kanaat getirdiklerini belirten Güleken, "Gökçek'in referandumla bu konudaki görüşlerini halka dayatmaya çalıştığını" öne sürdü.

İsa Hayırlı, "Ankara'da bir konuğunuza şarap ikram edecek yer yok. Ben de içkiye karşıyım ama bu Türkiye'nin ayıbıdır" dedi.

Ali Ergin de Keçiören'de içki satışı yapan iş yeri sahiplerinin dövüldüğünü belirterek, "Gökçek'in bu konuya yaklaşımının açık olduğunu" kaydetti.

Önergenin sahibi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ise referandumla halkın görüşlerinin alınmak istendiğini, karar merciinin Çankaya Belediyesi olduğunu belirtti.



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs