flaş gelişme | " /> flaş gelişme | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da flaş gelişme

14 Eylül 2009 21:18 tsi
Ergenekon'da flaş gelişme Ergenekon davasında 4. iddianame geliyor... İddianamede sürpriz isimlerin yer alması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının ardından başlatılan Ergenekon operasyonuyla ilgili olarak 4. iddianamenin hazırlanmasına başlandı.

4. iddianamede, 'İrtica ile mücadele eylem planı'nda imzası bulunduğu ileri sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek ile emekli Orgeneral Çevik Bir'in de sanık olarak yer alması bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 17 Temmuz 2009'da hazırlanan 3. iddianame teslim edildi. Görülmeye başlanan davanın ardından Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların 4. iddianameyi hazırlamakta oldukları öğrenildi. Poyrazköy kazıları ve bu kazılarla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin iddianamede yer alacağı tahmin ediliyor.

4. iddianamede yer alacak isimlerin Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk, yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz binbaşı Emre Onat, Deniz binbaşı Eren Günay'ın da olacağı öğrenildi. İddianamede Emekli Orgeneral Çevik Bir, MİT İstanbul eski Daire Başkanı Nuri Gündeş, İstek Vakfı Kurucusu Bedrettin Dalan, Yaşar Öz, Kürşat Yılmaz ve 28 Şubat sürecindeki sahte şeyh Ali Kalkancı'nın da sanık olarak yer alması bekleniyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen arama kararları doğrultusunda Poyrazköy Keçilik mevkiinde 21 Nisan'da başlatılan kazılara 28 Nisan Salı günü son verilmişti. Kazılarda şu malzemeler ele geçirilmişti: 15 adet dolu lav silahı, 6 adet boş lav silahı, 14 adet el bombası, 24 adet el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı madde, 7 adet hakem bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 adet bubi tuzağı, 2 adet kullanılmış bubi tuzağı, 23 adet işaret fişeği, 45 adet sis bombası, 15 adet aydınlatma fişeği, 30 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 38 metre uzunluğunda saniyeli fitil, 3 bin 17 adet çeşitli çapta fişek ve 1 tane siyah renkli kamuflaj kremi tüpü.

cihan



Bu haber 955 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs