Doğan eleştirilerine cevap | " /> Doğan eleştirilerine cevap | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Doğan eleştirilerine cevap

14 Eylül 2009 20:47 tsi
Erdoğan'dan Doğan eleştirilerine cevap

Başbakan Erdoğan, büyükeliçilere verilen iftar yemeğinde dış politikayla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan Doğan Yayın Holding'e Maliye'nin kestiği cezayla ilgili eleştirilere de cevap verdi...

Başbakan Erdoğan büyükelçilere verilen iftar yemeğinde bir konuşma yapıyor. Başbakan Erdoğan yemekte Türkiye'nin dış politikadaki atılımları Türkiye'nin Ortadoğu'ya bakışı ve Avrupa Birliği ile ilişkilerine dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, bana yönelik terör kötüdür ona yönelik terör iyidir anlayışı çok gerilerde kalmıştır. Ancak bu konuda çok daha ileri adımlar beklemekteyiz. Demokratik açılım çalışmalarımızı sekteye uğratmak için çok gayret sarfediliyor, statükonun devamından beklenti içinde olanlar var. Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Ancak çözüme ulaşmaya çok daha yakınız. Bizim partimiz bundan nasıl etkilenirse etkilensin bunu sona erdikmekte kararlıyız.

G20- NEDEN G14 YAPILMAK İSTENİYOR

Başbakan Erdoğan, son dönemde G20 zirveleri devam ederken bir taraftan da bu süreci G14'e indirmeye yönelik adımlar atılmaktadır. Böyle bir olayı kabullenmemizi kimse beklemesin. Bu tür adımların kimseye fayda getireceğine inanmıyoruz. Türkiye G20'ye girmeyi başarmış bir ülkedir. Dünyada yaşanan küresel krize rağmen bundan en az etkilenen ülkelerden biri olmuştur. Son veriler Türkiye'nin ihracat ve üretimdeki düşüşün durduğunu göstermektedir. 2010 yılında yeniden kalkınma sürecinin başlayacağı kuşkusuzdur. Zor bir süreçti ve ardında büyük hasar bıraktı ancak sona erdiğine de inanıyorum.

TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARI

Türkiye 2009'da BM'de geçici konsey üyeliğine seçildi, Türkiye aynı zamanda bölgesindeki ihtilafların çözümü için büyük gayret sarfediyor. Irak'ın kalıcı istikrara kavuşturulması, Afganistan ve Pakistan'da güvenlik ve istikrarın tesisi, Kafkasya'da huzurun temini Kıbrıs'ta çözümden yana çabalarımız sürüyor. Güney Kıbrıs'ın çözümsüzlükten yana tavrını da herkesin takdirine bırakıyorum.

AB'DE TÜRKİYE KARŞI OLUMSUZ TAVIR

Türkiye'nin AB ye yönelik stratejik hedef çabası sürüyor. Ancak Avrupalı dostlarımızın bize yeterince destek vermemesi bizim işimizi zorlaştırıyor. Biz üyelikle ilgili şartları yerine getirmemiz gerektiği bilincindeyiz, ancak Avrupalı dostlarımızın da Türkiye ile müzakerelerde kolaylık sağlamadıkları ortadadır. Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik siyasi mülahazalar çerçevesinde açıklamalar yapması ve tavır ortaya koyması gelecek açısından endişe vericidir.

Bundan 7 yıl önce Türkiye'de yerleşik yabancı medya mensubu 35 idi bugün bu sayı 265'e ulaştı. Bu sadece komşu ülkelerden değil latin Amerika'dan uzakdoğuya kadar her ülkeden uzmanlar bilim adamları ve gazeteciler Türkiye'yi yakın takibe aldı.

Hükümet olarak demokratikleşme vgibi birçok alanda tarihif refromlar yaptık. Demoktarikleşme insan hakları ve ifade özgürlüğü alanında yapılanları asla yeterli görmüyoruz. İktidara geldiğimizde Güneydoğu ve doğuya gittiğmiizde bize sadece Olağanüstü hali kaldırın yeter demişlerdi. Biz Olağanüstü hali kaldırdık.

AYDIN DOĞAN MEDYASI CEZA

Basın özgürlüğü ile ifade özgürlüğü aynı şey değildir. Basın özügürlüğü kimseye kanun ve hukuka aykırı hareket hakkı tanımaz. Basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur ancak idarenin hukukun gereği gerçekleştiği bir işlemi yurt içinde ve yurt dışında basın özgürlüğüne baskı gibi göstermek doğru değildir.

haber7



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs