En Sıcak Konular

Bu da oldu, başkanın makamı haczedildi

14 Eylül 2009 16:27 tsi
Son günlerin en ilginç haberi Yozgat'tan geldi. Müteahhit, kömür borcuna karşı belediyeye icraya verdi. Haciz memurları işe başkanın makamından başladı. Başkan ise protesto eyleminde...

Kömür müteahhiti alamadığı parasına karşı belediye başkanın makam koltuğu ve masasını haczettirdi. Yozgat’ın Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu’unn makam koltuğunu ve masasını belediyenin ödeyemediği kömür parasına karşılık olarak haczedildi. 

Tüm ilçeyi şoke den bu durumu, utanç verici bulan Başkan Eroğlu haciz işlemini protesto ederek, ilçe esnafının yeni koltuk ve masa alalım teklifini reddederek, haczedilen eşyaları geri gelene kadar sandalyede oturacağını açıkladı.

Yozgat’ın Çandır ilçesinde gerçekleştiren haciz operasyonu belediye personelini ve duyanları şaşkına çevirdi. Çandır Belediyesi'nden kömür parasını alamayan Emre Yıldırım isimli bir kömür müteahhiti alacaklarına karşılık belediyeyi icraya verdi. Polis eşliğinde belediye binasına gelen haciz memurları Çandır Belediyesi’nde Başkan Ahmet Eroğlu’nun makam koltuğu ve masası haczederken, belediyenin tahakkuk servisindeki çelik kasası içerisinde bulunan 1745 lira nakit paraya da avukatlar tarafından el konuldu. İcra görevlilerinin diğer odalardaki koltuk ve masalardan hiçbiri için haciz işlemi yapmayıp sadece Başkan Eroğlu”nun odasındaki makam koltuğu ile masaya el koyması ise kafaları karıştırdı.

79 yıllık Çandır Belediyesi’nde yaşanan haciz işlemi ilçede tepkiyle karşılanırken, olayı duyan Çandır esnafı, başkanlık makamına yeni bir masa ile koltuk göndermek istediler. Ancak, esnafın tekliflerini geri çeviren Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, “O koltuğu geri alana kadar, bu çirkin haczi protesto için tek bir sandal! ye ile işlerimi takip edeceğim” dedi.

Yozgat Gazetesi’nin duyurduğu bu ilginç haciz işlemiyle ilgili olarak gazeteye bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu neden hacizlik olduklarına açıklık getirdi. Koltuk ve masasını haczeden müteahhit Emre Yıldırım’a belediye olarak kesilmiş faturası kesilmiş 76 bin TL borçları olduğunu ama Yıldırım’ın kendilerinden 96 bin TL istediğini ifade eden Başkan Eroğlu, “Her Belediye gibi biz de finansman sıkıntısı çekiyoruz. Ama eski dönemden gelen borçlarımızı imkanlar ölçüsünde taksitlendirerek ödüyoruz. Geçen yıldan bu yana ödenemeyen 71 bin TL’lik ana borç icra masrafları ve gecikme faizleriyle birlikte 124 bin TL’ye yükselmiş. Emre Yıldırımın alacak davasına itirazlarımız henüz sonuçlanmadı. Alacaklının bizi üzen haksız talebi ve çirkin haczi karşısında yasal yönden gereken ne yaparsa yapacağız.” diye konuştu.

Başkan Eroğlu, belediye binasında başka koltuk ile masa varken makam koltuğu ve masası olarak kullandığı eşyaların bilinçli şekilde haczedilmesinin “utanç verici” bir davranış olarak yorumladı. Bu durumu protesto ettiğini de sözlerine ekleyen Çandırlı Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Eğer, bu işlemi o anda halkımız,esnafımız duysaydı o koltuğu ve masayı hiç kimse bir yerlere götüremezdi ama ben olay çıksın istemedim,o anda kimseye söylemedim.Bu onur kırıcı haciz işlemini protesto için odama yeni bir makam masası ve koltuk almayacağım.görevimi tek sandalyede sürdüreceğim.

haber7



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs