En Sıcak Konular

Yeni kart: Hayal konuşur, ortalık karışır!

0 0 0000 00:00 tsi
Yeni kart: Hayal konuşur, ortalık karışır! Suikast zanlısı Yasin Hayal, babasına telefonda "Mahkemede her şeyi anlatacağım. Ben fazla yatmam ama Erhan Tuncel hapisten çıkamayacak" dedi.

Dink cinayetinden tutuklu Yasin Hayal’in Trabzon’da oturan babası Bahattin Hayal, iki gün önce telefonda oğlunun kendisine şöyle dediğini anlattı: "Mahkemede her şeyi anlatacağım. Ortalık karışacak. Ben fazla yatmam ama ben konuştuğumda Erhan Tuncel ömür boyu hapisten çıkamayacak."

Tuncel’in ilişkileri

Trabzon’un Pelitli beldesinde oturan Yasin Hayal’in babası SABAH’a konuştu. Baba Bahattin Hayal, cinayetin iki gün önce telefonla konuştuğu oğlunun "Mahkemede her şeyi anlatacağım. Ortalık karışacak. Ben fazla yatmam ama ben konuştuğumda Erhan ömür boyu cezaevinden çıkamayacak" dediğini söyledi. Bahattin Hayal, cinayetin işlendiği 19 Ocak günü oğlu Yasin Hayal’in Trabzon’da olduğunu iddia ederek, "Cinayetin ilk gününden itibaren Yasin’in burada olduğu tanık ifadeleriyle ortada zaten. Aksini ifade edenler delillerini de ortaya koymalı. İki gün önce oğlumla telefonda konuştum. Bana ’Mahkemede her şeyi anlatacağım. Ortalık karışacak. Ben fazlayatmam ama ben konuştuğumda Erhan ömür boyu cezaevinden çıkamayacak’ dedi.

"Çok kişinin başı yanar"

Oğlumun başına ne geldiyse Erhan Tuncel’le tanıştıktan sonra geldi. McDonald’s olayı da Erhan’la tanıştıktan sonra oldu. McDonald’s olayından sonra olay buralara kadar geldi. Herşey Erhan’ın arkasındaki bağlantıların kim olduğunun ortaya çıkmasıyla çözülecek"dedi. Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal de, "Gerçekler ortaya çıkacak. Cinayetin olduğu gün kardeşim buradaydı. Aynı evde kalıyoruz ve televizyondaki cinayet görüntülerini hep birlikte izledik. Hiçbir tepki vermedi. Gerçekler henüz ortaya çıkmadı. İlişkisi var mı yok mu henüz bellideğil. Benim kardeşim bunları yapacak insan değil. Mahkeme sonunda herşey ortaya çıkacak. Herkes gerçeklere şahit olacak. Çok kişinin başı yanacak. Ve çok kişi de koltuğundan olacak" dedi." Öte yandan, McDonald’s bombacısı Yasin Hayal’i cezaevine giderek onu ziyaret ettiği iddia edilen BBP (Büyük Birlik Partisi) MKYK üyesi Halis Egemen, Yasin Hayal’in babası ve amcasının arkadaşı olduğunu belirtmiş, bombalama olayından sonra ailenin avukat konusunda yardım talep ettiklerini ve aileyi avukat Fatih Çakır’a yönlendirdiğini söylemişti.

BBP ilişkileri

Ancak Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal, "Halis Egemen’i tanımayız. Herhangibir aile dostluğumuz yok. Mc Donald’s olayından sonra Yasin’le ilgilendi. Biz de buna sebep olarak Yasin’in Nizam- ı Alem ocaklarında çalışmış olmasına bağladık. Asıl gerçek bağlantıları Yasin mahkeme safhasında verdiği ifadelerle ortaya koyacak. Herkesin rolü ortaya çıkacak" dedi. Bu arada Halis Egemen ve Erhan Tuncel’in, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıkmış ve bağlantılarının ne olduğu merak konusu olmuştu.

Sessizlik hâkim

Öte yandan Yasin Hayal’in oturduğu mahallede yaşayanların ağzını bıçak açmıyor. Herkes soruşturma sonunda çıkacak olan gerçekleri bekliyor. Pelitli sakinleri gazetecilerle konuşmaktan çekiniyorlar.

Sabah



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,025 µs