En Sıcak Konular

'Mustafa' mı?

14 Eylül 2009 15:06 tsi
'Mustafa' mı? O gazete Erdoğan'a 'Hoş geldin ama yavaş yavaş' demişti! iyibilgi Ankara

Demişti ama Türkiye özellikle dış politikada Yunanistan’a kıyasla hem daha ağır hem daha hızlı geldi. Tabii bu süreç Atina’yı sadece hayli etkiledi.

2005 yılında Başbakan Erdoğan’a “Hoş geldin ama yavaş yavaş” diyen Eleftheropypia (Özgür Basın) Gazetesi, şimdi “Mustafa” filmini okurlarına promosyon olarak dağıtıyor.





 

Bilindiği gibi Eleftherotypia, Yunanistan’ın en önemli ve yaygın gazetelerinden biri. İşte o gazete Can Dündar'ın "Mustafa" filmini okurlarına ücretsiz dağıttı.

Böylesi bir durumda ne düşünülür bilinmez. Çünkü Yunanistan’ın büyük bir gazetesinin Atatürk’ün hayatını-beğenilsin beğenilmesin-dağıtarak, yaygınlaştırması merak uyandırır.

Gelen bilgilere göre ise gazete o gün daha gün ağarmadan tükenmiş. Yani Eleftherotypia tükenmiş.

Gazete kampanyayı şöyle duyurmuş: “...Mustafa Kemal Atatürk'ün biyografisi ile ilgili filmde, dağılmış Osmanlı İmparatorluğu'nu, Batı görüşlü bir Cumhuriyet'e dönüştürmeyi ve ülkesinin en popüler kişiliği olmayı başarabilmiş fakir ve öksüz bir çocuğun öyküsü konu ediliyor. Karizmatik bir lider olduğu kadar çağdaş tarihçiler tarafından 20. yüzyılın en etkileyici liderlerinden biri olarak kabul edilen Mustafa Kemal; "Türklerin Babası" anlamına gelen "Atatürk" adını almıştı. Filmde Atatürk'ün hayatındaki dönüm noktaları, basma kalıp söylemlerden uzak bilinmeyen insani yönleri ve zaafları da işleniyor."

Elbette Atatürk’ün bir başka ülkede, hele Yunanistan’da bu şekilde ilgi görüyor olması gurur verici. Kaldı ki bir büyük gazetenin bunu yapmaya karar vermesi, Yunanistan gibi hala Türk karşıtı fikirlerin de itibar gördüğü bir ülkede hayli ilginç.

Peki şu an Yunanistan’da durum ne? Komşu erken seçime doğru hızla ilerliyor. Hemen bütün anketlerde PASOK lideri Papandreu önde gidiyor.

Yunanistan'da yangınların önlenememesi ve muhalefetin sıkıştırmasının ardından 4 Ekim'e alınan seçimlerde ana muhalefet partisi sosyalist PASOK'un tüm anketlerde 5.5-6 puan önde gittiği görülüyor.

5 yıl sonra Başbakan Kostas Karamanlis'in lideri olduğu muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP) ise kazanması şimdilik güç görünüyor. Üstelik Karamanlis sadece muhalefete karşı değil, parti içi muhalefete karşı da zor durumda.

Öz amcası bile ona karşı. 80 yaşındaki Ahileas Karamanlis de aday. Peki Eleftherotypia bu seçimlerde kimi destekliyor?.. Tabii bir basın organının açık biçimde bunu ortaya koyması zor ama, Eleftherotypia sık yaptığı gibi PASOK’u destekleyecek!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,963 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs