En Sıcak Konular

Doğalgaz faciasında şok gelişme

14 Eylül 2009 13:09 tsi
Ankara’da yılbaşı günü 7 üniversite öğrencisinin yaşamını yitirdiği doğal gaz faciasında oğlunu kaybeden anne Rabia Atilla’nın ‘’Baca temizliğini yaptırmadığı’’ gerekçesiyle 15 yıl hapsi istendi.

Ankara’da yılbaşı günü 7 üniversite öğrencisinin yaşamını yitirdiği doğal gaz faciasıyla ilgili dava açıldı. İddianamede faciada oğlunu kaybeden anne Rabia Atilla da suçlu bulundu ve baca temizliğini yaptırmayarak ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapsi istendi.

GAF MÜDRÜNE DE HAPİS
ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan ile  ‘’Gençler yerde yarı çıplaktı’’ diyen ve ‘’Şimdi Cuma namazına yetişeceğiz’’ diyerek olay günü yaptığı basın toplantısından kaçarak uzaklaşan ‘’Gaf Müdürü’’ Veysel Karani Demir'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında da 15 yıla kadar hapis talep edildi.
İddianamede, gaz zehirlenmesinden ölen, Elif Koyuncuoğlu, Büşra Bek, Ceren Okkalı, Erol Can Özdokumacı, Tarık Şükrü Yılmaz, Oğuzhan Tozburun ve Turan Özgür Attila'nın, yılbaşını birlikte kutlamak için maktul Turan Özgür Attila'nın annesi Rabia Attila tarafından kiralanan Cemal Özdemir'e ait dairede toplanıp yılbaşı gecesini birlikte geçirdikleri kaydedildi.

SPİRAL BORU DELİKTİ
Öğrencilerin, Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsilerinde karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldükleri tespit edildi. Bacaya bağlanan spiral boruda da çok sayıda delik ve yırtık görüldü. Bunun da çıkan gazın bacaya değil daire içine yayılmasına neden olduğu ve zehirlenmeye sebebiyet verdiği belirtildi.

Baca borusunu taktıran inşaat firması yetkilisi Kaan Karadağlı, tesisat firma yetkilisi Ferit Vanlı, yıllık kombi bakımını yaptırmayan daire sahibi Cemal Özdemir ile kiracı Rabia Attila ile kombinin bakımını yapan servis yetkilileri Erdal Us ile  Mehmet Kuz ve tesisat projesini yapan Yusuf Koç da tali kusurlu bulundu.

Bacaların temizlenmesini tüketicinin inisiyatifine bırakan EGO Genel Müdürlüğü ve Başkent Doğalgaz yöneticileri İhsan Fincan, Kazım Usta, Ethem Uludağ, Haldun Aydın, Veysel Karani Demir ve Yusuf Büyük'ün de tali kusurlu oldukları  belirtildi. Rabia Attila, İhsan Fincan, Ethem Uludağ, Kazım Usta, Veysel Karani Demir, Ferit Vanlı, Yusuf Koç, Erdal Us, Levent Kuz, Kaan Karadağlı, Yusuf Büyük, Cemal Özdemir ve Haldun Aydın'ın, ''Taksirle ölüme neden olma'' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Gazeteport



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,464 µs