En Sıcak Konular

CHP'li vekillerden İBB'ye 'rant' suçlaması

13 Eylül 2009 20:45 tsi
CHP Genel Genel Saymanı Mustafa Özyürek, AK Parti'li belediyelerin, sel felaketinde sular altında kalan dere yataklarını rant için imara açtığını ileri sürdü.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın 'Ayamama Deresi'nin taşmasıyla sular altında kalan TIR garajlarına ruhsatı CHP'li belediyelerin verdiği' iddiasının doğru olmadığını savunan Özyürek, dere yataklarının imara açılması konusunda belediye meclisinde CHP'li üyelerin onayı olmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekilleri düzenledikleri basın toplantısında sel felaketi ardından İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı açıklamaya cevap verdi. CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya Genel Başkan yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Genel Sayman Mustafa Özyürek, Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, İstanbul milletvekilleri Mehmet Sevigen, Sacid Yıldız, Çetin Soysal ve İl Başkanı Gürsel Tekin katıldı.
 
Sel felaketiyle ilgili Meclis'e "Genel Görüşme" adı altında bir önerge sunacaklarını hatırlatan Mustafa Özyürek, "Hepimiz sel felaketinin yaşandığı yerlere gidip gördük. Bu, bile bile, göre göre yaşanan bir felakettir. Dere yatağına ev yaptırırsanız, dere yataklarını ıslah etmezseniz bu felaket kaçınılmazdır." dedi.
 
Felaketin yaşandığı yerleri Başbakan Erdoğan'ın havadan kontrol ettiğini, Kadir Topbaş'ın ise bir gün sonra ziyaret ettiğini belirten Özyürek, "Muhalefet partisini ve ozon tabakasının delinmesine yol açanları suçlayarak kendilerini suçsuz çıkarmaya çalışıyorlar. Ancak 16 yıldır İstanbul yönetimini kendileri ellerinde bulunduruyor. Önceki yönetimleri, CHP'yi, hatta Atatürk dönemini suçlayarak biryere varamazsınız.
 
Islahla ilgili yetki, Büyükşehir belediyesine verilmiştir." diye konuştu.
Dere yataklarına imar izni verilmesine ilişkin İl Genel Meclisi kararlarının ellerinde olduğunu belirten Özyürek, mecliste bulunan CHP'lilerin bölgelerin imara açılmasına itiraz ettiklerini aktardı. Sadece CHP'nin değil Mimarlar odasının da uyarıda bulunduğunu dile getiren Özyürek, Topbaş'ın, 'imar iznini CHP'nin verdiği' şeklindeki iddialarının asılsız olduğunu aktardı. Özyürek, "Öyle olduğunu düşünsek bile bu imar izinleri 4 ayda bir yenilemek durumunda ve bunun onayı da Büyükşehir Belediyesinden geçiyor. Neden onay verdiniz." dedi.
 
AK Parti'nin rant sağlamak için dere yataklarını imara açtığını ileri sürüne Özyürek, "AKP İstanbul rantından beslenen bir partidir. Rant uğruna bile bile dere yatağına imar izni verilmiştir" iddiasında bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'da boş alan bırakmayacağım" dediğini söyleyen Özyürek, "Öyle de yaptı. İstanbul'da olası bir depremde vatandaşın kaçabileceği boş bir alan bırakmadı. Bu sorunların çözümü için talimatlar vereceğine, ormanları talan ederek rant amacıyla 3. köprüyü yaptırmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.
 
CHP Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu da garibanlara gücü yeten bir hukuk düzeni istemediklerini söyledi. Verilen hukuksuz imar izinleri konusunda birçok dava açıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Başbakan, bu kararları uygulamayanları ortaya çıkarsın. Yoksa bu 33 ölümde Başbakan'ın da Kadir Topbaş'ın da parmak izi vardır"

cihan



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs