En Sıcak Konular

Gül: Sakarya inanılmaz bir örnek

13 Eylül 2009 14:00 tsi
Sakarya Zaferi'nin 88. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Gül, Türk askerinin, Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında olduğu gibi Sakarya'da da inanılmaz bir kahramanlık örneği gösterdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu toprakların büyük zorluklar ve fedakarlıklarla vatan yapıldığını belirterek, ''Bugün bizlere düşen görev birlik ve beraberlik içinde, bu vatan ve bağımsızlığımız için hangi bedelleri ödediğimizi unutmadan ülkemizi geleceğe taşımaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Gül, Sakarya Zaferi'nin 88. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletçe yürütülen istiklal mücadelesinin en önemli safhalarından birinin Sakarya Zaferi olduğunu belirten Gül, büyük yokluklar ve güçlükler içinde elde edilen bu zaferin, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması sürecinde çok önemli dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, milletin temsilcisi Yüce Meclisin, o günlerde kritik kararlara imza atarak, milli mücadeleyi başarıyla yürüttüğünü, Meclisin Başkomutanlık yetkisini verdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün, şiddetli çarpışmalara sahne olan Sakarya Meydan Muharebesi'ni üstün askeri dehasıyla sevk ve idare ederek büyük bir başarıya imza attığını anlattı.

-İNANILMAZ KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ...-

Türk askerinin, Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında olduğu gibi Sakarya'da da inanılmaz bir kahramanlık örneği gösterdiğini vurgulayan Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Milletimiz cephedeki ordusuna kadını erkeği, genci yaşlısıyla büyük destek vermiştir. Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanını vererek, milletimizin Büyük Öndere sevgisini, inancını, takdir ve minnet duygularını en anlamlı şekilde ifade etmiştir.

Sakarya Zaferi'yle birlikte dünya, Türk milletinin vatan sevgisiyle neler yapabileceğine bir kez daha tanık olmuş, diplomaside önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu zafer Türk halkına büyük moral vererek kurtuluş umutlarını artırmıştır.

Bu topraklar büyük zorluklar ve fedakarlıklarla vatan yapılmıştır. Bugün bizlere düşen görev, birlik ve beraberlik içinde bu vatan ve bağımsızlığımız için hangi bedelleri ödediğimizi unutmadan ülkemizi geleceğe taşımaktır. Cumhuriyeti hep birlikte kurduk, yine onu hep birlikte yücelterek muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız.

Bu anlamlı günün yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''

aa



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs