Nabucco'da başarısızlık felaket olur | " /> Nabucco'da başarısızlık felaket olur | "/>

En Sıcak Konular

Fischer: Nabucco'da başarısızlık felaket olur

13 Eylül 2009 12:51 tsi
Fischer: Nabucco'da başarısızlık felaket olur 
Joschka Fischer, Nabucco'nun alternatifinin olmadığını belirterek, başarısızlığın felaket olacağını söyledi.

Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Hazar ve Ortadoğu bölgesindeki doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını öngören Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin başarısızlığının Avrupa için büyük bir felaket olacağını söyledi. "Nabucco'nun alternatifi yok." diyen Fischer, Berlin'de Alman basın mensuplarına yaptığı açıklamada 27 Eylül'den sonra Almanya'da şekillenecek yeni hükümetin Nabucco konusuna ağırlık vermesini istedi. Joschka Fischer, aynı zamanda Alman enerji şirketi RWE ve Avusturyalı petrol ve gaz şirketi OMV'ye Nabucco konusunda politik danışmanlık da yapıyor.

Nabucco Projesi'nin siyasi danışmanı Fischer, "Avrupa'nın gaz tedarikinin çeşitlendirilmesi için Nabucco'dan başka bir alternatif yok." dedi ve Rusya ve Ukrayna anasında sık sık yaşanan gaz geriliminin ilerde Avrupa'nın başını ağrıtmaya devam edeceğini belirtti. Nabucco Projesi'nin hayata geçirilebilmesi için politik iradenin şart olduğunu vurgulayan Fischer, Almanya'da 27 Eylül'de yapılacak genel seçimlerden sonra kurulacak hükümet üyelerine ve Avrupa Komisyonu'na çağrıda bulunarak, "Bu konuda sizlerin yardımı gerekli. Ağırlığınızı koymalısınız." şeklinde konuştu. Fischer, Orta Asya'da Avrupa'nın ihtiyacını karşılayacak yeterli gaz rezervi olduğunu da sözlerine ekledi.

Almanya eski Dışişleri Bakanı Fischer'e göre projenin finansmanı pek de sorun değil. Zira Fischer, 8 milyar euronun tedarik edilebileceği kanaatinde. Joschka Fisher, 2010 yılının proje açısından kritik bir zaman dilimi olduğuna hatırlattı. Fischer, 2011'de proje başlanabilmesi, 2014'te de gaz akışının sağlanabilmesi için bu yıl önemli adımların atılması gerektiğine dikkat çekti.

Avrupa'nın doğalgazda Rusya'ya bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Nabucco Gaz Hattı Projesi, Hazar ve Ortadoğu bölgesindeki doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını öngörüyor. Projeye Avusturya OMV AG, Alman RWE AG, Macaristan'dan MOL Nyrt, Romanya'dan Transgaz, Bulgaristan'dan Bulgargaz ve Türkiye'den Botaş ortaklık ediyor. Projeye ilişkin imzalar 13 Temmuz'da devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Ankara'da atılmıştı.

dunaybulteni



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs