Belgeler elimde | " /> Belgeler elimde | "/>

En Sıcak Konular

Baransu: Belgeler elimde

13 Eylül 2009 11:08 tsi
Baransu: Belgeler elimde 
'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' haberini yaptığı için Genekurmay tarafından hakkında dava açılan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, konuştu. Baransu resmî raporların haberini doğruladığı görüşünde...

Baransu: İstedikleri mahkemeye giderim, belgeler elimde

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'yla ilgili belgeyi haber yaptığı için Genekurmay tarafından hakkında dava açılan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, soruşturmaya yönelik bütün dosyaların kendisinde olduğunu söyledi.

Baransu, altında Kurmay Albay Dursun Çiçek'in imzası bulunan belge için verilen resmî raporların da haberini doğruladığını düşünüyor. 
 
Baransu, "Jandarma, TÜBİTAK ve Emniyet'in kriminal inceleme raporları elimde. İstedikleri mahkemeye giderim." diyor. Kaos planı belgesi, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Üsteğmen Avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, belgenin 'sahte olduğunu' ileri sürdü. Son olarak soruşturma Ankara'ya havale edildi. Önceki gün Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen toplantıda Genelkurmay'ın Mehmet Baransu hakkında dava açtığı açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı Hukuk Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, 'eylem planı' konusunda muhabire dava açıldığını kaydetti.

Mehmet Baransu, Genelkurmay'ın yürüttüğü soruşturmanın bütün dosyalarının kendisinde olduğunu hatırlattı. Baransu, şunları söyledi: "Jandarma'nın, Emniyet'in, TÜBİTAK'ın kriminal inceleme raporlarının tamamı elimde var. Onların hepsi benim haberlerimi doğruluyor. TÜBİTAK'ın raporu çok önemli. Raporda 'Bu belgeye orjinalinde olmayıp da sonradan eklenmiş bir unsur tespit edilmemiştir' diyor. Bu, belgenin orijinal olduğu anlamına geliyor. Bundan dolayı hiçbir endişem yok. Zaten Genelkurmay yaptığım haberleri yalanlayamadı. Genelkurmay suç duyurusunda 'bizde kara propaganda terimi kullanılmaz diyor.' Bu terimi kullandıklarının iki ayrı belgesi de elimde. Bunları da dava açılırsa mahkemeye vereceğim."

Genelkurmay Başkanlığı, 'kaos planı' belgesiyle ilgili soruşturmasını tamamlamasının ardından dosyayı Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na göndermişti. Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusu üzerine hazırlanan fezleke, geçen cuma günü Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık izin verirse Baransu, TCK'nın 301. maddesi gereğince yargılanacak.

zaman



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs