ilk işi... | " /> ilk işi... | "/>

En Sıcak Konular

Tahliye olan rektörün ilk işi...

13 Eylül 2009 09:51 tsi
Tahliye olan rektörün ilk işi... 

17 Nisan'da tutuklanan ve daha sonra geçirdiği by-pass ameliyatının ardından tahliye olan Mustafa Yurtkuran ilk iş olarak Demirel ve Baykal'ı ziyaret etti.

Ergenekon soruşturmasının 12. dalga operasyonları kapsamında 13 Nisan'da gözaltına alınan, 17 Nisan'da tutuklanan ve daha sonra geçirdiği by-pass ameliyatının ardından tahliye olan Uludağ Üniversitesi eski rektörü Mustafa Yurtkuran'ın ilk işi eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etmek oldu.

Çarşamba günü Silivri Cezaevi'ndeki arkadaşlarından aldığı selamı Demirel ve Baykal'a makamlarında ileten Yurtkuran, görüşmeleri Vakit'e itiraf etti. “Ne var bunda” diye kendisini savunan Yurtkuran, “Ziyaret etmem gerekiyordu. Çünkü Sayın Demirel ve Baykal bizlere açıktan destek veren iki isim” dedi.

Cezaevi ve hastanede yattığı süre boyunca da Demirel ve Baykal'dan destek aldığını belirten Yurtkuran, “Ben hastanede iken sürekli durumum hakkımda ailemden bilgi aldılar. Cezaevinde iken de sürekli ailemle irtibat halindeydiler. Ben de sağlığıma kavuşur kavuşmaz kendilerini ziyaret ettim. Çok duygusal anlar yaşandı. Demirel inanılmaz üzgün. Açıktan verdikleri destek beni çok mutlu etti. Onlara şükran borcumuz var” diye konuştu.

DEMİREL İLE KARŞILIKLI GÖZLERİMİZ DOLDU

Demirel ve Baykal ile aralarında geçen ilginç diyalogları da anlatan Yurtkuran, “Sabah erken saatlerde Sayın Demirel'in yanındaydım. Sayın Demirel'in duruşu çok açık ve net... Beni evinde alt kattaki özel odasında ağırladı. Davadan dolayı çok ama çok üzgün... Ergenekon meselesinde bizim yanımızda durduğu gibi moral de verdi. Ancak cidden Demirel çok üzgün... Karşılıklı gözlerimiz doldu. Her sabah mutlaka önce özel kalemine, ‘davada gelişen bir şey var mı?' diye soruyormuş. Bu konu hakkında hukukçuklarla görüşüyor ve değerlendirmelerini alıyormuş. Bilim adamlarına yapılanları doğru bulmadığının altını çiziyor” diye konuştu.

BAYKAL: YANINIZDAYIZ...

“Öğleden sonra da Sayın Baykal ile makamında başbaşa konuştuk” diyen Yurtkuran, “Sayın Baykal'da net bir şekilde yanımızda olduğunu kaydetti. Ve görüşmemizde davaya olan net tavrını ortaya koydu. Özellikle adalet sistemindeki yapılmaya çalışanlardan dolayı üzgünlüğünü dile getirdi. ‘Yanınızdayız. Çok üzgünüz' ” dedi.

vakit



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs