ağır suçlama | " /> ağır suçlama | "/>

En Sıcak Konular

Alparslan Türkeş'ten ağır suçlama

13 Eylül 2009 10:47 tsi
Alparslan Türkeş'ten ağır suçlama 
MHP'nin merhum Genel Başkanı Türkeş'in 12 Eylül'ün hemen öncesinde işlenen siyasi cinayetlere ilişkin önemli bir iddiayı gündeme getirdiği ortaya çıktı.

"Darbe öncesi suikastların arkasında devlet görevlileri vardı"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Emniyet Genel Müdürlüğü'ne mektup yazarak, 12 Eylül'ün hemen öncesinde işlenen siyasi cinayetlere ilişkin önemli bir iddiayı gündeme getirdiği ortaya çıktı.

Mektupta, devletin güvenliği sağlamayla yükümlü olan kurumlarına yönelik oldukça ağır suçlama yer alıyor. Türkeş, 1993 yılında yazdığı mektupta darbeye zemin hazırlayan siyasi cinayetlerin hemen hepsinin arkasında kimi devlet görevlilerinin olduğunu belirtiyor.

Türkiye'yi 12 Eylül'e götüren süreçte toplumu derinden sarsan siyasi cinayetler işlendi. Gazeteci Abdi İpekçi, Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul, DİSK Başkanı Kemal Türker ve MHP'li Bakan Gün Sazak gibi değişik görüşlerden simge isimlere yönelik suikastlar, iç kavgayı körüklemekle kalmadı; darbeye zemin de hazırladı. Öldürülenler ve tetikçilerin kimliğine bakılarak, birbirleriyle çatışma halindeki ideolojik hareketler suçlandı. Ses getiren bu eylemlere ilişkin soru işaretleri tartışılmaya başlandığında ise iş işten geçmişti. Suçlanan kesimlerden biri de ülkücülerdi. Hedefteki isim dönemin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in 23.9.1993 tarihinde Emniyet'e yazdığı mektup, tarihe ışık tutacak mahiyette.

Mektup, yıllarca Türkeş'in en yakınında bulunan eski MHP kurmaylarından Rıza Müftüoğlu'nun 'Derin Sayfalarıyla Milliyetçi Hareket' adlı kitabında ayrıntısıyla yer alıyor. Müftüoğlu'nun yazdıklarına göre, emekli Hakim Albay Kaya Alpkartal, Türkeş'e bir belge sunar. Polis okullarında okutulan 'Devlet Güvenliği ve İstihbarat' adlı kitapta MHP'nin suçlandığı bölümlerden oluşan belgeye kızan Türkeş, cevap mahiyetinde bir mektup yazar.

Kitapta tam metni verilen ve ''İçişleri Bakanlığı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne'' hitabıyla gönderilen sert mektupta Türkeş'in şu ifadeleri dikkat çekiyor:

"MHP, 12 Eylül öncesi ülkede tek anti-komünist grup olduğunu hiçbir zaman söylememiştir. Ancak millet ve memleket aleyhine sürdürülen cereyanlar arasında en aktif ve duyarlı bir grup olduğunu belirtmiştir. MHP ve ülkücü kuruluşlar silahlı şiddet eylemlerine hiçbir zaman devleti ele geçirmek için başvurmamış, komünistlerin saldırılarına hedef oldukları için millî bir refleks çizgisinde nefsi müdafaa içerisinde kalmıştır. Bazı planlı ve programlı cinayetlerin arkasında ülkücülerin yer aldığı iddia edilmişse de, bütün cinayetlerin arkasında ya bir MİT mensubu ya da bir emniyet mensubu her zaman görülmüştür. Kitaptaki bu bölümün kaldırılmasını, aksi takdirde hukuki yollara başvurulacağının bilinmesini rica ederim.'' Müftüoğlu, Emniyet'ten mektuba cevap gelmediği bilgisine de kitabında yer veriyor.

zaman

 



Bu haber 1,052 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,508 µs